«Laku noć, tata» i «Ćao, mamita» bile su posljednje poruke koje smo dobili, veče prije nego se dogodila tragedija. Irena je bila puna života, gdje god da je išla, donosila je radost. Studirala je medicinu i imala velike planove za budućnost. Mnogo nam je teško, izjavila je za Kurir Nadežda Zlatković, majka Irene Zlatković (29) iz Velike Plane, koja je nastradala zajedno s dečkom Veljkom Radisavljevićem (33) u sudaru u Budvi.

Nesreća se dogodila u subotu oko 19.30 sati, na putu između Trstena i Ploča kod Budve u Crnoj Gori, kada se motocikl na kome su bili Veljko i Irena direktno sudario s putničkim automobilom marke «golf».

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Budva nesreća 16/07/2017TUGA U BUDVI: Poginuli mladić i djevojka. Uprkos dolasku Hitne pomoći povrede bile preteške

 

STRAVIČAN SUDAR. Prema nezvaničnim informacijama, automobil mojkovačkih registracija preticao je vozila i pokosio motor na kom je bilo dvoje mladih.

Potresena majka objašnjava da je Irena prije desetak dana otišla u Budvu da tamo radi i da joj se potom pridružio dečko.

- Zabavljali su se oko mesec dana. Ona je tamo otišla da radi u hotelu, a on je, kako sam razumela, otišao pre dva dana motorom da joj bude bliže. Verujem da su se baš zavoleli. Irena je bila obazriva i pažljiva, znala je koliko je opasno voziti se motorom, ali eto, valjda je ta ljubav prema tom mladiću, koji je takođe iz Velike Plane, bila jača. On je voleo motore - navodi Nadežda.

Irena i Veljko nesreća 2

ŠOK I NEVJERICA. Ona dodaje da je za tragediju doznala od Ireninog prijatelja koji je takođe u Crnoj Gori, u subotu oko ponoći.

- U prvom trenutku nismo mogli da poverujemo... U subotu oko 18.30 sati sam joj poslala poruku: «Sine, šta radiš?», ali odgovor nije stigao. Irena je, ne zato što je moja ćerka, bila dobra devojka, komunikativna, inteligentna, najbolji učenik. Planirala je specijalizaciju za očnog lekara. Bila je kao leptir... - izjavila je majka nastradale djevojke i navela da ju je zbunila informacija, koja se pojavila u medijima, da je motor imao švajcarske registracije.

Prema njenim riječima, u narednih nekoliko dana očekuju da tijela nastradalih budu dopremljena u Srbiju.

- Obdukcija je završena. Rođaka nam je pomogla oko transporta tela kako bi nama olakšala. Verujem da će za nekoliko dana tela biti prevezena, a potom ćemo odrediti i datum sahrane - navodi majka, čini se još uvijek nesvjesna tragedije koja ih je zadesila.

POTRESAN OPROŠTAJ OCA. «Ljubavi naša, Irena, od večeras si među rajskim cvećem... Počivaj u miru, neka te anđeli čuvaju!», napisao je na Fejsbuku Momčilo Zlatković, otac nastradale djevojke.

Izvor: Kurir.rs