Prosjek ocjena studentice Lejle Korman tokom četiri godine studija na Univerzitetu SSST bio je 10!

Lejla Korman, studentica Ekonomskog fakulteta Univerziteta Sarajevske škole za nauku i tehnologiju (SSST), sa dodatnim usmjerenjem iz Internacionalnog biznisa, primljena je na prestižni univerzitet Kembridž (Cambridge) sa punom stipendijom.

Tema njenog diplomskog rada bila je "The Validity of the Okun’s Law in Bosnia and Herzegovina", a prosjek ocjena tokom četiri godine studija na Univerzitetu SSST bio je 10.

Lejla Koroman studentica 1

Foto: Privatna arhiva

- Ponosni smo na Lejlu i sve naše studente koji svojim rezultatima pokazuju zbog čega je Univerzitet Sarajevska škola za nauku i tehnologiju u top 600 najboljih svjetskih univerziteta za 2019. godinu. Studenti na Univerzitetu SSST studiraju po inovativnim programima i svjetskim stanadardima na engleskom jeziku. Fakulteti Političkih nauka i međunarodnih odnosa, Ekonomije i biznisa te Kompjuterskih nauka i informacionih sistema nude i dodatne specijalnosti: dvije diplome Univerziteta SSST i Univerziteta Buckingham (Velika Britanija), uz mogućnost učenja njemačkog jezika, naveli su sa SSST.