Fahreta Jahić, alias Lepa Brena, je nekada bila sasvim obična djevojka sa velikim snovima, te se bavila poslovima koji nemaju veze s estradom, a jedan od njih je bio vezan za čuvanje djece.

Naime, Brena se u Beograd doselila 1979. godine kako bi upisala studije turizma na Prirodno-matematičkom fakultetu. Kako je njena petočlana porodica živjela samo od očeve plate, koji je radio kao medicinski tehničar, dok je majka povremeno zarađivala kao krojačica, Jahićeva je morala da se zaposli ne bi li finansirala studije.

POVEZANO
Brena ukop ocaFAHRETA JAHIĆ (LEPA BRENA) U SUZAMA: "Proganja me u životu to što nisam bila uz oca na samrti"

Pjevačica se tada javila na oglas porodice Štajdohar, ne bi li čuvala novorođenu kćerku mladog bračnog para Cvete i Milisava. Riječ je o Ani, koja je, takođe, godinama kasnije postala pjevačica grupe "Tap 011", a zatim i samostalni izvođač.

Ipak, Brena je ubrzo shvatila da ne može da opstane u velikom gradu s malim primanjima, a da na sve to uporedo i studira, te se vratila u rodno Brčko, gdje je je, javivši se na oglas za pjevačicu benda "Lira Šou", načinila prve korake ka građenju jedne od najvećih muzičkih zvijezda na našim prostorima ikada.

Lepa Brena sunčane

- Tog perioda se zapravo i ne sjećam, jer sam bila beba. Ono što znam, čula sam od svojih roditelja. Tada je Lepa Brena bila samo Fahreta Jahić, stanovala je u stančiću koji su joj rentirali moji roditelji, dole ispod Tašmajdana, kod Palilulske pijace - ispričala je Štajdoharova za "Star".

- Uzgred je radila kao bebisiterka i čuvala me kad nije imao ko. Ubrzo je njena karijera krenula uzlaznom putanjom, a iz tog perioda je ostala ta simpatična anegdota. Takođe, moglo se reći da me je Brena na neki način uputila za bavljenje muzikom.

POVEZANO
Lepa Brena kola naočaleBIVŠA KUĆNA POMOĆNICA LEPE BRENE revoltirana odlučila da otkrije istinu o kući Živojinovića