Tek što je proslavila 57. rođendan, pjevačica Fahreta Jahić, alias Lepa Brena, privela je kraju pjesme za novi album, kojim treba otpočeti i svjetsku turneju. U razgovoru za magazin Glossy praktično je demantovala vijesti koje su se pojavile u nekim medijima, da je pred razvodom sa svojim suprugom, bivšim teniserom, Slobodanom Bobom Živojinovićem!

Upravo suprotno, o svom braku je govorila u vrlo pozitivnom kontekstu i tvrdi da - kada podvuče crtu za sve što je proživjela, ponosno navodi da se iza profesionalnog uspjeha krije porodični mir, ljubav njenog supruga Slobodana Bobe Živojinovića i uspjesi njihovih sinova Filipa, Stefana i Viktora. Patnje i boli, koje su neminovno utkani u živote svih nas, uspješno je savladala pa tvrdi kako je nove životne izazove spremna da dočeka i vrcavim dosjetkama...

Boba je moj najveći oslonac, i malo se zna, ali inicijator svega u našem životu. Od toga da li nešto treba da se kupi, negdje da se putuje ili kako da se kroz posao nešto uradi. Jedino što Boba ne voli javno da se eksponira pa se taj dio ne zna.

Evo nekoliko pitanja i odgovora iz tog intervjua...

Koliko ste uspjeli da privatnost izolujete od scenske iluzije i da je ne prenesete u dom, u kojem ste samo majka i supruga?

- Tako što sam uvijek bila sa obje noge na zemlji i nikada nisam dozvolila da me iluzija ponese, a nije da nisam mogla. Imala sam sve uslove, jer je Lepa Brena doživjela ono što niko na ovim prostorima u tom obimu nije ni prije ni poslije. Bez pretjerivanja. Kućni mir je neophodan svakome ko se bavi intenzivnim kreativnim radom. Sjećam se komičnih situacija dok su nam djeca bila mala, ja im pričam kako sam pjevala pred sto hiljada ljudi, šta sam sve radila i gdje sam sve bila, a oni se valjaju od smijeha i nevjerice. Ali, kad su kasnije pogledali sve snimke, više im nije bilo smiješno! To je najilustrativniji dio naše porodične atmosfere, gdje se oduvijek živjelo vrlo jednostavno.

Da li vas je period od prije nekoliko godina kada ste imali zdravstvene probleme ojačao?

- Prema svom zdravlju vrlo se odgovorno odnosim, jer sa njim nema kockanja. Naučila sam i kako da stres svedem na minimum. Kad čovjek preživi smrt roditelja i brojne druge nemile situacije u životu, shvati da mora da brine o sebi jer je zdravlje trajna investicija u sopstvenu budućnost.

Lepa Brena bijeli paspartu

Po nekima čovjek ostane siroče kad ostane bez roditelja bez obzira na to koliko godina imao. Na koga se oslanjate u životu nakon što ste ih izgubili?

- Čovjek ne može biti siroče, kad ima porodicu kao ja. Samo je važno da ide po nekom logičnom redu, da se ne stvara patetika od "odlaska" roditelja, a već ti je vrijeme za unuke. Lekcije koje sam od roditelja naučila i dan danas pokazale su se kao veoma ispravne i izuzetno korisne. Boba i ja smo naše sinove učili da u životu mogu da se oslone samo na svoje radne i ljudske kvalitete, da im ništa neće pasti s neba, da ćemo mi tu biti da ih podržimo, ali da radne navike moraju da imaju, jer je to jedini način da se ostvari uspjeh. Kad sam počinjala nisam imala roditelje koji bi finansijski podržali moje želje, sve sam morala sama. I opet sam uspjela. Što je dokaz koliko vrijedi častan i pošten rad. Boba je moj najveći oslonac, i malo se zna, ali inicijator svega u našem životu. Od toga da li nešto treba da se kupi, negdje da se putuje ili kako da se kroz posao nešto uradi. Jedino što Boba ne voli javno da se eksponira pa se taj dio ne zna. Nas dvoje nije spojila samo ljubav iz koje su kasnije došla djeca, već i teški trenuci koje smo uspješno pregurali zajedno.

POVEZANO
Brena ukop ocaFAHRETA JAHIĆ (LEPA BRENA) U SUZAMA: "Proganja me u životu to što nisam bila uz oca na samrti"