Prošlo je mnogo godina otkako je Lepa Brena krenula u svoju borbu protiv kilograma, ali se o tome i dalje priča. Pjevačica je teda za samo šest mjeseci skinula 17 kilograma, što joj je pomoglo u daljem procesu, zbog kojeg i danas izgleda besprijekorno.

Poznata je po svojim vitkim i dugim nogama, a kako je sve to postigla otkrila je u jednom od intervjua za "Blic".

– Zaista je nemoguće držati dijetu šest mjeseci – izjavila je Brena, koja je u tome ipak uspjela.

Ono zbog čega je odlučila pokrenuti svoju transformaciju, je komentar jednog konobara s početka karijere: "Mislio sam da će doći pjevačica, kad ono – došla trafostanica". Takav komentar ju je povrijedio, ali i motivirao na promjenu. Kako je krenula i shvatila da se nešto događa s njenim tijelom, danas 59-godišnja pjevačica, odlučila je tijelo dovesti u top stanje.

– Ujutro sam obično jela jedno ili dva jajeta. Gledala sam da to budu organska jaja. Za ručak je obično bila nekakva posna supa bez masnoće i rezanaca. U stvari je to bila voda u kojoj se samo blanširalo povrće, a ne kuhalo do besvijesti da ne dobijete ni jedan vitamin iz cijele priče. Tu je obavezno bilo i neko meso koje je bilo na grillu ili je bilo kuhano meso jer se ono lakše može svariti. Za večeru je to bio komad ribe ili mesa, uz salatu – ispričala im je ukratko.

(Doznajemo.com)