Fahreta Jahić, alias Lepa Bren,a u utorak je u studiju "Granda" u Košutnjaku predstavila spot za novi singl "Zar je važno da l’ se peva ili pjeva", kompozitora Dragana Brajovića Braje. Pjesma je posvećena prijateljstvu, ali je i podsjećanje na 35 godina rada poznate pjevačice, tri decenije od snimanja filma "Hajde da se volimo" i hommage menadžeru Raki Đokiću, koji je svojevremeno zajedno s Brenom postavio nove estradne standarde.

- Pesma govori o tome gde smo bili, gde smo sada i gde bi trebalo da budemo u budućnosti - izjavila je Lepa Brena.

- Vraja je uspeo da realizuje moje misli i pretoči ih u emotivnu priču. Veliki bol u mom srcu ostavio je prerani odlazak Rake Đokića, on je započeo nit koja nije prekinuta ni danas. Saša Popović i ja smo nastavili to da negujemo. Zahvaljujući filmovima "Tesna koža", "Nema problema" i "Hajde da se volimo", postala sam desert u svakom domu tokom mnogih praznika.

U studiju su bili i članovi "Slatkog greha", orkestar s kojim Lepa Brena danas nastupa, kao i nekoliko dječaka i plavokosa djevojčica, "mala Brena", u prepoznatljivim kostimima iz filma "Hajde da se volimo".

Dok je emitovan spot, pjevačicu su savladale emocije, pa nije mogla da sakrije suze. Video u režiji Harisa Dubice snimljen je u Zagrebu, Tuzli, Sarajevu i Beogradu, a u njemu se pojavljuju i mnoga poznata imena: Emir Hadžihafizbegović, Nikola Kojo, Enis Bešlagić, Saša Petrović, Dragan Bjelogrlić, Kata Tomović, Tamara Dragić, Nikolina Kovač, Slađana Mandić, Slatki Greh, Denis Derviškadić, Edin El Alami, Duško Krković.

NAJAVA NASTAVKA? Glumci Saša Petrović, Enis Bešlagić, Emir Hadžihafizbegović, Nikola Kojo i Dragan Bjelogrlić, u video spotu u rukama drže scenario za film "Hajde da se volimo 4".

Na pitanje da li je u planu snimanje nastavka filma "Hajde da se volimo", Lepa Brena je za Novosti izjavila:

- Ovo nije najava četvrtog dela filma, već samo dobra režija kako bismo povezali celu priču. Ne znam ni sama šta će biti od toga. Ali nije loše da zagolicamo maštu ljudima.

Najpopularnija folk pevačica u SFRJ istakla je da joj nije uvek bilo lako u karijeri, ali da joj je posao da ljudima pJesmom prenosi emocije.

- Pesma nema pasoš i ne zna za granice, a ova numera posvećena je prijateljima bez obzira na fizičke granice i barijere - smatra Brena.

- Kad se setim kroz šta sam sve prošla, mogu jedino da kažem da velike stvari i projekti traže veliku žrtvu. To ne može da se ostvari prosečnom inteligencijom i radom, već samo uz veliki napor. Kada imate i rezultate, to čoveka čini srećnim. Takvo zadovoljstvo ne možete da kupite ni u jednom butiku. Nije mi žao što sam uložila toliko rada.

BOBINA PJESMA. Lepa Brena je ispričala da je ideja o pjesmi nastala prije godinu dana i da ju je suprug Boba Živojinović nagovorio da je snimi.

- Kada je Braja komponovao pesmu, bila sam na putu, očekivala sam urnebes u pop maniru i rekla da mi se baš i ne dopada - prisjeća se Brena.

- Boba mi je rekao da će to, ukoliko neću da je snimim, biti njegova pesma i tako spasao kreativnu ideju.