Lena Ilić (16), koja je preminula u petak od posljedica povreda, koje je zadobila 21. decembra prošle godine u sudaru autobusa sa vozom na pružnom prelazu u Donjem Međurovu, sahranjena je danas u rodnom selu Čokot.

Ispratilo ju je više od 1.000 ljudi, članova familije, rodbine, komšija, među kojima su bili i Dejan Janković čija je supruga Nataša stradala u istoj nesreći i Srećko Kocić koji je istog dana izgubio kćerku Marijanu (17).

POVEZANO
Niš express nesreća autobus VIDEOObjavljen snimak iz "AUTOBUSA SMRTI" Niš ekspresa: Ovo je vozač radio neposredno prije tragedije!

Tužna kolona kretala se uz zvuke truba i bubnja pogrebnog orkestra koji je Leni odavao posljednju počast. U koloni su bili i njeni školski drugovi i nastavnici iz Umetničke škole gdje je pohađala drugi razred, koji su nosili 16 crvenih balona, simbol njenih izgubljenih godina.

Lena Ilić (16) voz nesreća

Prije nego što je bijeli kovčeg spušten u grob, sa tragično stradalom djevojčicom u ime njenih najbližih koji su onijemeli od tuge, oprostila se njena tetka.

- Ne znam kako bez Lene dalje da nastavim... Malo je reći da je bila posebna, najbolja, talenat koji se ne viđa svakog dana, ponos kojim bi se dičio svaki roditelj. Kao tetka mogla sam da se pravim važna što je moja. Nisam, a trebalo je tako. Najbolja, ozbiljna, odmerena plenila je pojavom i svojim osmehom. Sa tek napunjenih 16 godina, prava mala dama sa upečatljivim stilom umetnice. Pohvale, priznanja, nagrade neko je nažalost obrisao kao gumicom, ostala je prazna soba puna uspomena, četkica, slika i tužna uspomena da je više nema. Naša devojčica pronašla je mesto gde ništa ne boli, među zvezdama. Ona bi sad sigurno rekla da ne tugujemo ovoliko jer ćemo jednog dana opet biti zajedno. Putuj mali anđele, idi s mirom dragom Bogu, ali te molim svrati nam ponekad u snove da te vidimo - poručila je ožalošćena žena.

POVEZANO
Željeznička autobuska nesreća Srbija 21/12/18bTRAGEDIJA U NIŠU: Majka kolabirala kad je čula za smrt svog 15-godišnjeg sina

Lena Ilić (16) voz nesreća

Lena je nakon nekoliko mjeseci izgubila bitku za život

Na kraju tužnog obreda Lenini drugovi su put neba pustili crvene balone posljednji put je pozdravljajući.

U sudaru autobusa i voza smrtno su stradali Aleksa Dimitrijević (15) iz Novog Sela, Danijela Stanković (48), Bogomir Lazić (75), Nataša Janković (42) i Marijana Kocić iz Čokota, Gajtana Stamenković (78) i Vlastimir Đorđević (65) iz Donjeg Medjurova, dok se Marko Lazarević (16) i dalje liječi od zadobijenih povreda. U nesreći je teže i lakše povrijeđeno 29 ljudi.

Lena Ilić (16) voz nesreća

Milanu Zdravkoviću koji je upravljao autobusom koji se sudario sa vozom prijeti maksimalna kazna od osam godina zatvora. Međutim, na posljednjem glavnom pretresu održanom 16. maja vještak saobraćajno-tehničke struke naveo je da je nesreći doprinio i mašinovođa jer je kasno pustio sirenu, a nije ni na vrijeme kočio.

POVEZANO
Željeznička autobuska nesreća Srbija 21/12/18aPolicajci u Nišu plaču dok izvlače žrtve: VOZAČA BUSA OD RODBINE ČUVA POLICIJA