U.G. «Libertas» iz Sarajeva uspješno je okončala realizaciju projekta pod nazivom INTERAKTIVNA PEDAGOŠKO-REHABILITACIJSKA RADIONICA ZA UČENIKE S TEŠKOĆAMA U UČENJU I RAZVOJU OSNOVNOŠKOLSKE DOBI, uz podršku Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Program je objedinio rehabilitacijsko-terapeutske aktivnosti i sadržaje socijalnog karaktera, a implementiran je organizacijom radionice ručnog rada i keramike, likovne radionice koja je obuhvaćala izradu slika u raznim tehnikama (individualnih i zajedničkih), izradu božićnih i novogodišnjih čestitki, izradu svijeća od prirodnog voska i izradu sitnih ukrasnih predmeta za blagdane, kao i radionice izrade božićnih i novogodišnjih ukrasa od reciklažnog otpada u kojoj su učenici osnovne škole koristili odbačene industrijske predmete i materijale te prema svojim ličnim senzibilitetima i kreativnim porivima izrađivali različite unikatne predmete.

Radionice Libertas OAZA dec 18a

Radionice Libertas OAZA dec 18a

Po završetku radionica, učesnici su svoje radove izložili na Malom božićnom sajmu u okviru Festivala «Kao nekad pred Božić 2018» u Domu mladih, te na Božićnom bazaru i Svečanom božićno-novogodišnjem prijemu u Galeriji Franjevačkog samostana sv. Ante u Sarajevu.

Radionice Libertas OAZA dec 18a

Svim učesnicima uručeni su novogodišnji paketići i pismena priznanja. Upriličen je i prigodan kulturno-zabavni program za učesnike radionica. Projekt je obuhvatio i obaveznu suradnju s roditeljima te suradnju s Udruženjem za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo «OAZA».

Radionice Libertas OAZA dec 18a

Radionice su vodili stručnjaci iz oblasti socijalnog rada, pedagogije i komunikologije.

POVEZANO
Radionica KNPB 2017SARAJEVO: Organizirana radionica izrade blagdanskih ukrasa od reciklažnog otpada

(Doznajemo.com)