Na ovogodišnjem sajmu turizma Reiselivsmessen koji se održava u Oslu i koji važi za najveću manifestaciju takve vrste u Norveškoj, zastupljena je i bosanskohercegovačka firma "Sarajevo Funky Tours".

- Izuzetno je važno za Bosnu i Hercegovinu da se naše firme pojavljuju na ovakvim i sličnim sajmovima. Norvežani su poznati kao strastveni ljubitelji turizma i putovanja, a ljepote BiH i ono što mi imamo ponuditi još je nepoznato široj norveškoj javnosti, izjavio je ambasador BiH u Norveškoj Nedim Makarević.

Dodaje da bi se sa "Sarajevo Funky Toursom" mogli dodatno fokusirati na školske i studentske ekskurzije, kao i na kongresni turizam skandinavskih firmi koje bi slale svoje ljude u BiH.

- S ubrzanim razvojem turizma početkom prošle decenije "Sarajevo Funky Tours" se pojavila kao ideja koja je za cilj imala da asistira turistima u želji da bolje i kvalitetnije istraže Sarajevo i BiH kao destinaciju, te da razbijemo predrasude o našoj zemlji - navodi Skender Hatibović, vlasnik i direktor firme "Sarajevo Funky Tours".

Sarajevo Funky Tours Norveška 01/19a

(Doznajemo.com)