Uprkos odluci Ustavnog suda Bosne i Hercegovine koji je proslavu 9. januara ocijenio neustavnom, zvanična Republika Srpska danas slavi 28 godina svog postojanja, a centralna manifestacija je održana na Trgu Krajine u Banjaluci.

Pripadnici MUP-a RS su i ove godine učestvovali u svečanom defileu, a jedna pripadnica posebno je privukla pažnju ne samo TV kamera, već i korisnika na društvenim mrežama.

POVEZANO
Policajka protesti BiHFotografija lijepe policajke s protesta u BiH hit na društvenim mrežama

Ispostavilo se da glavna zvijezda svečane povorke nije bio Milorad Dodik, nego prelijepa crnka u uniformi policajke. Lijepa srpska policajka završila je u mnogim medijima Srbije i Bosne i Hercegovine, a čak su se i fotografi RTRS potrudili da je lijepo uhvate u kadar.

Lijepa brineta u plavoj uniformi potrudila se decentno našminkati i naglasiti crte lica, a cijelo je vrijeme imala ozbiljan izraz lica. U komentarima se slažu da je definitivno najljepša policajka na Balkanu - piše hrvatski portal Index.

Policajka Dan RS 09/01/20a

Policajka Dan RS 09/01/20a

Mnogo manje ozbiljne su fotografije koje ova policajka objavljuje na Instagramu, a na fotografiji dole možete vidjeti i kako izgleda i njen suprug.

Policajka Dan RS 09/01/20a

(Doznajemo.com)