U desetom mjesecu Lindex udružuje snage sa svojim kupcima u borbi protiv raka dojke. S nekoliko proizvoda i odabranih modnih dodataka dizajniranih isključivo za ovu kampanju, Lindex podržava borbu protiv ove bolesti.

- Podrška borbi protiv raka dojke je nešto što smo već godinama radili, jer nama ŽENA ZNAČI SVE, a mnoge su pogođene ovom bolešću. Želimo da učinimo što možemo da doprinesemo ovom velikom cilju i sretni smo što imamo naše zaposlenike i kupce koji pokazuju nevjerovatnu posvećenost ovom projektu, navodi Susanne Ehnbåge, izvršni direktor kompanije Lindex.

Lindex je ponosni partner Pink Ribbon kampanje od 2003. godine, a u BiH od 2010. godine kroz PINK kampanju Lindex ujedinjuje svoje zaposlenike i kupce i zajedno daju veliki doprinos u finansiranju za podršku i jačanje svijesti o spomenutoj bolesti.

Ove godine Lindex namjerava 10% od prodajne cijene PINK kolekcije, kao i cjelokupan profit od specijalno dizajnirane narukvice i torbe, donirati Klinici za onkologiju i radioterapiju, organizacionoj jedinici Univerzitetskog kliničkog centra (ILC) Tuzla.

Lindex "Pink" kolekcija treba biti predstavljena u četvrtak, 11.10. u 18 sati u Lindex prodavnici u "Importanne Shopping Centru" u Sarajevu, a u prodaji bi se trebala naći već narednog dana u svim Lindex prodavnicama u BiH.

(Doznajemo.com)