Pripadnici državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Bosne i Hercegovine, po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, na području Sarajeva, lišili su slobode osumnjičenog Nizam Izeta, rođenog 1963. godine u Bosanskoj Dubici.  

Uporedo s lišenjem slobode izvršeni su pretresi osumnjičenog, kao i ukupno 3 stana koja su u njegovom vlasništvu ili ih koriste njegovi srodnici.

- Osumnjičeni je pod istragom i osumnjičen je da je, u periodu od 2011. do 2015. godine, dok je obavaljao dužnost zamjenika direktora Službe za poslove sa strancima BiH, protivzakonito uzimao novac, robu i usluge, od stranih državljana i osoba za koje su vođeni postupci vezani za boravak stanaca i druga statusna pitanja, kako bi zloupotrebom položaja, pogodovao donošenju odluka u korist navedenih osoba.

Prema rezultatima istrage, vršenjem koruptivnih kaznenih djela, osumnjičeni je ostvarivao imovinsku korist.

Osumnjičeni je pod istragom zbog KD primanje dara ili drugog oblika koristi iz člana 217. KZ BiH.

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će biti priveden postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja osumnjičenog donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu - objavili su iz Tužilaštva BiH.

(Doznajemo.com)