U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se preksinoć dogodila na autoputu A1 Sarajevo - Zenica, u smjeru Vogošćanske petlje u mjestu Butile, poginule su tri osobe, dok su dvije teško povrijeđene.

Do nesreće je došlo oko 18.25 sati, kada je neregistrovani BMW X5, sa nevažećim tablicama, kojim je upravljao 20-godišnji Almir Ejubović, velikom brzinom skrenuo u desnu stranu van kolovoza, te udario u zaštitnu metalnu ogradu pored ceste i metalni stup, tačnije nosač saobraćajne signalizacije.

- Prošao sam nekoliko minuta kasnije. Bože sačuvaj... Strahota! – bile su riječi jednog od očevidaca.

POVEZANO
Butile nesreća 29/06/2018 0ALMIR E. (20) BIO ZA VOLANOM BMW-a: Poginule 17-godišnjakinja Nađa, Lejla, Ajla...

Tom prilikom na mjestu su poginuli putnici iz vozila, 18-godišnja Ajla Ibrica, te 17-godišnja Nađa Neradin, obje iz Sarajeva. Od posljedica nesreće u bolnici je manje od dva sata kasnije preminula i 17-godišnja Lejla Oruč, a teško je povrijeđena i 18-godišnja Ajla Oruč.

Butile nesreća stradali 0

Ajla Oruč

Vozač BMW-a također je teško povrijeđen, a doktori su konstatovali da je zadobio prelome pršljena lumbalnog dijela kičme i nosne kosti.

Po svemu sudeći, upravo je njegova vožnja dovela do ovakve nesreće, iako treba obaviti i ostala potrebna vještačenja, uključujući i provjeru tehničke ispravnosti vozila.

Ejubović je, inače, bio uzoran mladić, bavio se sportom, stajući na vratima lokalnog fudbalskog kluba.

Butile nesreća stradali 0

Lejla Oruč

Butile nesreća stradali 0

Ajla Ibrica

Butile nesreća stradali 0

- Pogođeni viješću, sa tugom i žalošću za izgubljenim mladim životima, porodicama stradalih djevojčica izjavljujemo iskreno saučešće. Preživjelima želimo brz oporavak – oglasio se danas Općinski odbor SDP BiH Hadžići, a malo je reći da je cijelo mjesto u šoku.

- Ljepotice naša, nek` ti Allah podari lijep Džennet, uvijek ćeš biti u našim srcima – jedna je od poruka oproštaja na društvenim mrežama.

Stradale djevojke opisuju kao dobre i lijepo odgojene, a jednoj od putnica u vozilu bio je i rođendan.

Javnost svakako traži i odgovore od policije, kako je bilo moguće da se neregistrovani automobil nađe na cesti i traži oštrije mjere kada je riječ o sigurnosti u saobraćaju.

POVEZANO
Butile nesreća 29/06/2018 10OBJAVLJEN IDENTITET: "BMW smrti" vozio Almir Ejubović (20), poginule tinejdžerke Ajla, Nađa i Lejla

(Doznajemo.com)