Popularni pjevač Dino Merlin u sretnom je braku sa suprugom Amelom, a njihova ljubavna priča mogla bi poslužiti kao scenarij za film.

Njihova ljubavna priča bila je komplicirana i roditelji njegove supruge protivili su se njihovoj ljubavi. Zaljubili su se kad Ameli bilo jedva 17 godina, a vjenčali su se pet godina poslije.

POVEZANO
Dino Merlin sunčane naočaleDINO MERLIN IZNENADIO FANOVE: Ovako je izgledao kad je bio dijete! (FOTO)

Tokom tih pet godina su se skrivali, borili za svoju ljubav, ali, kako je sam pjevač jednom priznao, niko ih nije mogao rastaviti.

Amela je dolazila iz bogate porodice i studirala je arhitekturu i njeni roditelji protivili su se vezi s Merlinom koji je dolazio iz siromašne porodice.

POVEZANO
Dino Dervišhalidović Merlin"Isplivala" ratna fotografija Dine Merlina: EVO ŠTA JE RADIO U PAZARIĆU 1993. GODINE

Dino Merlin mlad

- Nakon pet godina smo se tajno vjenčali. Bilo je to romantično vjenčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam pogledavao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću. Nakon vjenčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se mojoj majci i odmah osjetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu htjeli ni čuti za nju – ispričao je jednom prilikom.

POVEZANO
Dino Merlin jahta Rogoznica 1GRAĐANIN SNIMIO DINU MERLINA: Evo gdje pjevač odmara sa svojom jahtom! (FOTO SA LICA MJESTA)

Dodao je kako je kasnije izgladio sve s Amelinim roditeljima koji su ga zavoljeli.

Njegova ljubavna priča Merlinu je bila inspiracija za hit "Kad si rekla da me voliš". Par ima dvoje djece, sina i kćerku - piše Azra.

POVEZANO
Merlin Dino - kćerka 2KRIJE JE OD OČIJU JAVNOSTI: Ovako izgleda kćerka Dina Merlina! Zar je moguće da su toliko slični??

(Doznajemo.com)