Aldin Delić iz Srebrenika prijavio je nestanak svoje 20-godišnje supruge Rumejse Delić koja je u petak napustila kuću.

Prema Aldinovim tvrdnjama, on je u petak bio na poslu, kada je Rumejsa napustila kuću i sa sobom odnijela svoje stvari.

POVEZANO
Rumejsa Delić nestala 1MLADA SUPRUGA (20) NESTALA BEZ TRAGA I GLASA "Bila ljuta na mene što sam bio puno ljubomoran na nju"

Nakon prijave policije, i 4 dana potrage, Rumejsa sad već Mrkonjić (udana Delić) javila se PU Srebrenik i prijavila da nije nestala, već da je otišla od kuće.

Nakon toga kontaktirala je redakciju portala Crna-Hronika.

- Zdravo, ja sam Rumejsa Delić, žena koja nije nestala i moliću vas s poštovanjem da uklonite tu vijest ili ću sve prijaviti na Sud. Jer da mi je bilo ok s njim ne bi otišla. Upravo idem u policiju. Lažna vijest i informacija o mom nestanku. Ljudi se šprdaju na nečiju muku. To je moja stvar! Ja sam dobro i imam posao, smještaj. Pošteno radim. Javila sam se policiji i obavila razgovor. Telefonski sam razgovarala sa policajcem Harisom M. iz PU Srebrenik. Znam da je dijete dobro. Nisam je mogla povesti sa sobom jer je ne mogu ostaviti samu u stanu dok radim. Ovako je na sigurnom kod oca jer znam da je vole i da je čuvaju – izjavila je.

POVEZANO
Aldin Rumejsa VIDEOALDIN KROZ SUZE PORUČUJE RUMEJSI: "Volim te i srce me boli, vrati mi se!"

Iz MUP-a Srebrenik, za spomenuti portal potvrdili su da je Rumejsa živa i da je cijelu ljubavnu dramu prouzrokovala ljubomora.

- Posvađali smo se jer sam previše ljubomoran. Stalno se šminkala i dotjerivala. Bila je non-stop na telefonu. Pregledavao sam njen mobitel i tu je nastala svađa. I prije par dana nismo pričali i u petak je otišla. Dijete nije dobro. Ima temperaturu i ništa nije jela, razbolilo se. Moj život mi se ruši! Dođe mi da dignem ruku na sebe. Da mi se samo javi, sve bih joj dopustio, samo da smo zajedno. Naučio sam lekciju, pričao sa psihologom – izjavio je Aldin Delić za portal Crna-Hronika.

Aldin i Rumejsa i dalje ne pričaju međusobno.