U poznatom skijalištu Kitzbühelu (Austrija) je u noći na nedjelju došlo do krvavog zločina u kojem je ubijeno 5 ljudi. Počinitelj, 25-godišnji muškarac Andreas E., sam se u policiju prijavio nakon zločina, a u nedjelju popodne je tužilaštvo u Innsbrucku, gdje je mladić prebačen, zatražilo pritvor. U međuvremenu je započelo kriminalističko istraživanje...

Medijima se obratio Walter Pupp, šef tirolskog ureda za krivične istrage, koji je izjavio da očekuje kako će osumnjičenom biti određen pritvor, što je u ovakvim slučajevima po zakonu zapravo i obavezno. Naložena je i obdukcija tijela, koja treba biti obavljena u ponedjeljak.

Kitzbühel 5-erostruko ubistvo 1

ŠOKANTNI su detalji cijelog slučaja! Andreas E. Se jutros oko 6 sati pojavio u policiji u Kitzbühelu i tamošnjim zaprepaštenim službenicima objasnio šta je uradio.

- Stavio je pištolj i nož na pult, tvrdeći da je upravo ubio pet osoba, izjavio je Pupp, objasnivši da nož koji je predao nije imao ulogu u likvidacijama. Uglavnom, policija se odmah odvezla na mjesto događaja i pronašla pet beživotnih tijela. Odmah su započeli pokušaji reanimacije, ali žrtvama je prekasno stigla pomoć.

Kitzbühel 5-erostruko ubistvo 1

REKONSTRUKCIJA ZLOČINA. Sve je počelo sinoć, nakon svađe koju je 25-godišnjak imao sa svojom bivšom djevojkom, 19-godišnjakinjom, i njenim novim dečkom (24), s kojim je ona počela živjeti u odvojenom dijelu porodične kuće – na istom mjestu gdje su Andreas E. i ona živjeli do raskida prije oko 2 mjeseca.

Inače, svađa se događala u jednom obližnjem restoranu, a 25-godišnjak je očito napustio taj sastanak pun ljubomore i bijesa.

Kitzbühel 5-erostruko ubistvo 1

Nadalje, ubica je očito dobro poznavao objekat upravo iz spomenutog razloga - da je i sam živio u toj kući. Jutros oko 4 sata došao je na vrata, a otvorio mu je otac djevojke, koji mu je ponovio da je između njega i njegove kćerke sve gotovo. Ubica se zatim odvezao do svoje kuće i uzeo pištolj svoga brata, kojeg je ovaj legalno posjedovao i čuvao u sefu.

Kako je objasnio Popp, istražuje se da li mu je brat dao pištolj, ili je Andreas E. jednostavno znao gdje je ključ od sefa.

Kitzbühel 5-erostruko ubistvo 1

KRVAVI POHOD započeo je u 5:30 kada se ubica ponovo pojavio na vratima doma. Otac je ponovo otvorio vrata, nakon čega je taj muškarac ubijen, ali to je bio samo početak...

Sada naoružan pištoljem, 25-godišnjak se ponovo uputio u kuću svoje bivše djevojke. Kad mu je otac opet otvorio vrata oko 5:30 sati, pucao je u njega. Potom je otišao u sobu brata svoje bivše djevojke i upucao ga. Dalje je ubio majku, priznao je mladić, za kojeg inače mještani imaju samo riječi hvale, navodeći da je bio - miran!? Uostalom, njegova i familija žrtava su se dobro poznavali.

19-godišnjakinja i njen novi prijatelj u dobi od 24 godine spavali su u stanu unutar kuće. Kako su vrata bila zaključana, osumnjičeni se popeo preko balkona u stan i pucao u njih. Nakon toga, 25-godišnjak se okrenuo i otišao do policijske stanice.

Kitzbühel 5-erostruko ubistvo 1

GRADONAČELNIK I GUVERNER. Gradonačelnik Kitzbühela Klaus Winkler nakon peterostrukog ubistva izjavio je da je riječ o «iznenađujućoj i nevjerojatnoj tragediji, koja je u žalosti ostavila cijeli grad». Pokolj je nazvao «zvjerskim»

Guverner Günther Platter također je na Facebooku dao komentar na krvavi čin u Kitzbühelu. «U Kitzbühelu se dogodila strašna tragedija. To su stvari koje vas ostavljaju bez riječi i zapanjene. U ovim teškim satima moje misli su s rodbinom i prijateljima žrtava», naveo je.

POVEZANO
Alabama ubistva 09/19aNEZAPAMĆEN POKOLJ: Dječak iz pištolja ubio oca, pomajku, brata (6), sestru (5) i bebicu od 6 mjeseci

(Doznajemo.com/A.N.)