Otac žene iz Arkansasa koja je kolabirala i preminula dok je išla uživo putem videa na Facebooku kritikovao je njene «prijatelje», koji nisu pomogli dok nije bilo prekasno.

Keiana Herndon je pričala i pjevala ljudima iz ruralnog El Doradoa sa njenim 1-godišnjim sinom, koji je svjedočio kako je 26-godišnjakinja u jednom trenutku nestala sa ekrana boreći se za dah.

Njen ujak je izjavio za KARK da je broj onih kojih su gledali – od vrlo malog broja njih – porastao na «njih previše» kada je dječak počeo vrištati.

- Nevjerovatno je da neko sjedi negdje i vidi da se neko drugi bori za svoj zadnji dah i da niko ne uradi ništa – izjavio je Keianin otac Richard za lokalnu stanicu. On nije imao snage pogledati video, koji je u međuvremenu izbrisan.

Podsjetimo, Keiana Herndon snimala je video u svom domu u Arkansasu dok je držala jednogodišnjeg sina Rileyja u rukama. Pričala je kako se želi vratiti u školu. Nekoliko sekundi kasnije počela je tresti glavom i brisati znoj s lica. Njena teta Barbara Johnson primijetila je da se žena čudno ponaša.

- Pitala sam se što joj je. Nazvali smo Kei. Ona se u tom trenu srušila, a njezin sinčić je uzeo mobitel i počeo se igrati s njim. S druge strane nije bilo odgovora – prisjetila se gospođa Barbara.

Mladu majku hitno su odveli u bolnicu, ali već je bilo prekasno.

Keiana je imala bolesnu štitnjaču.

- Štitnjača izaziva niz drugih problema. Kod Keiane je bila okidač za probleme sa srcem, zbog čega je na kraju i umrla. Nakon obdukcije trebao bi biti poznat tačan uzrok smrti.

Keiana je voljela sa svojim prijateljima na društvenim mrežama dijeliti detalje iz svog života. Ali ntko od njih nije bio spreman vidjeti je kako umire.

Keiana Herndon TUŽNO