20-tak minuta prije 16 sati danas se u centru Sarajeva zapalio autobus, a prema preliminarnim informacijama uzrok je tehnička neispravnost vozila!

U vozilu je bilo nekoliko desetina radnika farmaceutske kompanije "Bosnalijek", koji su se vraćali s posla.

Prava drama odvijala se u Alipašinoj ulici, a izvori s lica mjesta tvrde da nakon što je izbio požar, ljudi nisu mogli da otvore vrata, pa je nastupila panika.

Ipak, neko su svi uspjeli izaći iz autobusa, pa nije bilo žrtava, osim što su se neki nagutali dima.

Vatrogasci su po dolasku na lice mjesta uspjeli ugasiti požar.

Pogledajte snimak sa lica mjesta.

Autobus je saobraćao na vanrednoj liniji, odnosno obavljao je prevoz radnika, a nakon nemilog događaja oglasili su se i iz kompanije Centrotrans, poručivši kako je najbitnije da nema povrijeđenih putnika.

- Za putnike koji su se nalazili u autobusu angažiran je drugi autobus kako bi se prevezli do njihovog odredišta. Na autobusu je pričinjena materijalna šteta, navedeno je iz Centrotransa.

Kako tvrde, uzrok požara se još utvrđuje, a ono što u ovom trenutku sa sigurnošću mogu potvrditi jeste da je vozilo bilo u potpunosti tehnički ispravno, a vozač je obavljao svoj radni zadatak u skladu sa svim zakonskim propisima.

- Više informacija blagovremeno ćemo dostaviti javnosti nakon izvršenog uviđaja i utvrđivanja uzroka samozapaljenja autobusa, najavljenoo je iz ove autoprevozničke kompanije.