Prolaznike koji su se u četvrtak zatekli ispred trgovačkog centra u gradu Kitwe u Zambiji (Afrika) navodno je prestravio prizor koji se odvijao na nebu iznad njih.

Jezivi oblak čovjekolikog izgleda nadvio se nad trgovački centar, a mnogi su komentirali da izgleda poput zloglasnog Dementora iz Harry Pottera.

Građani su počeli objavljivati fotografije na Twitteru, što je naravno uzrokovalo još veću paniku, ali i komentare o neuvjerljivosti. Mnogi se pitaju zašto ne postoji video snimljen na licu mjesta, tako da većina ljudi smatra da je riječ o editiranom prizoru. No, prema riječima onih koji su se nalazili ispred samog trgovačkog centra, ‘oblak’ je bio itekako stvaran, dug stotinjak metara i tamniji od oblaka koji su preplavili ostatak neba.

Daily Mail piše o navodnom iskustvu jednog od svjedoka koji je izjavio kako su svi prisutni bili šokirani prizorom koji je trajao otprilike 30 minuta.

– Neki su se divili, ali mnogi su se strahovito prepali i pobjegli. Bilo je to jedno vrlo čudno iskustvo – izjavio je navodni očevidac.

Oblak neobičan Zambija 1