Bosanskohercegovački pjevač Halid Bešlić (64) tri mjeseca muku muči s nesnosnim bolovima u kičmi, zbog čega se uplašio da može ostati nepokretan. Da bi sebi olakšao patnju, lkrenuo je s terapijama kod poznatog kostolomca u Zavidovićima, koji mu pomaže da pobijedi zdravstvene probleme, piše beogradski Kurir.

Iako je osam godina prošlo od teške saobraćajne nesreće koju je doživio na putu Vogošća-Sarajevo, Bešlić i danas trpi posljedice. Zbog problema s leđima, njemu je otežano hodanje.

- Halid se u posljednje vrijeme često žali da se ne osjeća dobro. Cijelo ljeto je držao koncerte i dosta se preforsirao. Njegove godine ne mogu više da trpe takav tempo, pogotovo jer je jedva preživio udes 2009. Jednom je morao da stane. Počeo je da se žali na bolove u leđima i samo ponavlja: "Jarane, plašim se da više neću moći da hodam. Samo da ne završim u kolicima". Muči ga to što ga često presječe iz čista mira, a ponekad taj bol duže potraje. Kad je shvatio da nema šale, sjetio se kostolomca Điđa iz Zavidovića i obratio mu se za pomoć. Prvom prilikom je otišao kod njega na pregled i nedavno je počeo s terapijama. Zasad je sve pod kontrolom, ali mora bar neko vrijeme da se pridržava pravila i liječi se kako bi riješio problem - tvrdi izvor Kurira.

POVEZANO
Halid Bešlić 2HALID BEŠLIĆ ISKRENO O SVOM ZDRAVSTVENOM STANJU: "Ovo mi je možda posljednja turneja"

Pjevača brojnih hitova takođe muči gojaznost, što mu stvara dodatne probleme.

- Halid se ponovo naglo ugojio i ljekar mu je striktno zabranio jaku i masnu hranu. I to je uticalo na kičmu. Prepisao mu je dijetu i naredio da pod hitno mora da smrša, inače će pasti kad se najmanje bude nadao. Bešlić je ozbiljno shvatio ovu kritiku i odlučio je da počne zdravo da se hrani kako bi izbjegao pakao - nastavlja izvor.

IZGUBIO OKO U SUDARU. Halid Bešlić je u saobraćajnoj nesreći 2009. godine u mjestu Kobilja Glava, na putu između Vogošće i Sarajeva zadobio teške povrede i izgubio je desno oko. Operacija lica i oka trajala je sedam sati, nakon čega je on bio sretan jer je dobio priliku za nov život. Pjevač je kasnije morao da sređuje nos, a imao je problem i s kilažom jer se za kratko vreme ugojio preko 25 kilograma.

POVEZANO
Halid nezgodaISPOVIJEST HALIDA BEŠLIĆA NAKON 7,5 GODINA: Nakon nesreće, odmah sam znao...