Povrijeđenih osoba nije bilo, a oštećeno je nekoliko vozila parkiranih u sarajevskom naselju Hrasno danas kada se iz nepoznatih razloga na trotoar uz objekt "Toplana" srušio prozor s obližnje zgrade. Informacija potvrđena iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS). Kako su naveli iz policije, do nezgode je došlo usljed nevremena.

- U 13.30 sati srušio se prozor sa 16. sprata zgrade na Trgu heroja, općina Novo Sarajevo. Oštećena su dva vozila, a povrijeđenih osoba nije bilo.

- Svega četiri-pet sekundi prije pada prozora zaključao sam gepek Lagune i otišao u kotlovnicu preko puta, gdje radim. Samo što sam zakoračio u firmu, začuo sam prasak - izjavio nam je vlasnik oštećenog vozila Renault Laguna M.P., čije je ime poznato redakciji, piše Avaz.ba

- U policiji dobro znaju kome pripada taj stan, u kojem ne živi niko. Ali mene samo zanima da li ću moći naplatiti štetu koja mi je nanesena na automobilu - zapitao se M.P.

Prozor je, tvrdi, pao zbog lošeg održavanja i nebrige o stanu.

Hrasno pao prozor kod Toplane 3

- Najžalosnije je što je cijela strana te zgrade nedavno renovirana, međutim očito da nisu sanirani prozori - razočaran je M.P.

Kako procjenjuje, na njegovoj Laguni pričinjena je šteta od oko 2.000 maraka, a na Golfu 5, čiji je vlasnik njegov prijatelj, oko 500-600 maraka.

Nakon nezgode, na mjestu događaja okupili su se građani, a policija je izvršila uviđaj.

Hrasno pao prozor kod Toplane 3

Golf "petica" i Renault Laguna su oštećeni

Hrasno pao prozor kod Toplane 3

Pogoršanje vremena, praćeno snijegom i susnježicom, izaziva određene probleme i u ostalim dijelovima BiH, posebno u saobraćaju, a ovako je danas bilo na putu između glavnog grada BiH i Tuzle...

Hrasno pao prozor kod Toplane 3

(Doznajemo.com/N1/Avaz.ba)