Na magistralnom putu M-17 u mjestu Poljice (općina Maglaj BiH), sinoć malo prije ponoći dogodila se stravična saobraćajna nesreća u kojoj su život izgubila dva mladića, 19-godišnji Adin Hodžić i mladi fotograf Ajnur Dikedžić, oba iz Maglaja.

Nesreća, u kojoj su učestvovala tri putnička vozila, od kojih su dva bila u pokretu, dogodila se sinoć oko 23.47 h, potvrdili su iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK). Uviđaj su obavili pripadnici PS Maglaj, a na mjesto događaja je izašao i dežurni tužilac Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Maglaj nesreća 10/07/18a

Kako se nezvanično moglo čuti od mještana Maglaja, dvojica mladića su gledala sinoćnju utakmicu Svjetskog prvenstva između Francuske i Belgije u jednom maglajskom kafiću, nakon čega su se krenuli provozati gradom. Navodno, sjeli su u svoje automobile, oba BMW-a, te krenuli u vožnju oko Kamenog dvorca u Maglaju.

Maglajlije navode kako je vožnja brzo prerasla u utrku. U jednom trenutku došlo je do direktnog sudara dva automobila, kao i udara u jedno od vozila koje je bilo parkirano ispred poznatog restorana.

Maglaj nesreća 10/07/18a

Jedno od vozila je usljed siline udara otišlo na jednu stranu, a drugo na drugu. Teške povrede vozača bile su smrtonosne.

Jedan od mladića preminuo je na mjestu nesreće, dok je drugi podlegao u Kantonalnoj bolnici Zenica.

U ovoj nesreći povrijeđeno je još pet osoba.

Prema izjavi Senada Suljakovića, vlasnika jednog ugostiteljskog objekta u koji su izlazili poginuli mladići, oni nikad nisu konzumirali alkohol. "Bili su to zlatni momci, nikad nisu konzumirali alkohol. Niko ne može vjerovati da nisu više među nama. Ne pamtimo veću tragediju", izjavio je Suljaković.

POVEZANO
Esad OmersofticSIN POZNATOG MUZIČARA nestao je u rijeci u noćašnjoj tragediji u Maglaju (FOTO)

Dvojica mladića A.D. i A.H., koji su bili u automobilima sa dvojicom stradalih zadobili su teške tjelesne povrede i prevezeni su u Kantonalnu bolnicu Zenica. Jednom od njih ljekari se još od sinoć bore za život.

Tri osobe inicijala N.M., Š.M. i M.B. prošli su sa lakšim tjelesnim povredama.

Dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona je izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajem, te izdao naredbu za obdukciju tijela preminulih.

Kako se doznaje, porodice mladića su u šoku, kao i svi mještani Maglaja koji i dalje ne vjeruju šta se desilo.

POVEZANO
BMW iz nesreće u ButilamaČim je izašao iz bolnice UHAPŠEN ALMIR EJUBOVIĆ (20): Vozač "BMW-a smrti" u kojem su poginule 3 cure

(Doznajemo.com/Faktor)