Kathryn Smith (23) je osuđena u četvrtom mjesecu ove godine u Velikoj Britaniji, jer je ubila svoju kćerku. Sada se njen pravni zastupnik žalio. Tvrdi da je prekidan prilikom izlaganja završne riječi, što je navodno djelovalo na porotu.

Britanka je osuđena jer je toliko jako drobila svoju kćerku da joj je puklo srce. Ayeeshia je imala 21 mjesec i plakala je i molila majku da prestane. Kathrynin bivši partner Matthew Rigby (22) je osuđen jer je dozvolio smrt djeteta

Kathryn, ovisnica o drogi, je dobila minimalnu kaznu zatvora od 24 godine. Ayeeshiji koja je imala devet kilograma kada je umrla, majka je gazila nogama po prsima tako jako da je zadobila fatalnu povredu srca.

Curici su bila slomljena tri rebra i imala je povredu na jeziku. Njene su povrede bile toliko teške da su vještaci rekli da izgledaju kao da je na dijete naletio automobil, piše Daily Mail.

Smith se u četvrtak žalila sudu u Londonu. Njen zastupnik je rekao da je presuda `nesigurna` jer ga je sudija prekinuo dok je držao završni govor. Tvrdi da je to izazvalo `predrasude` kod porotnika. No, tužilac se s tim ne slaže.

Kathryn Smith je u međuvremenu napadnuta u zatvoru. Napale su je ostale zatvorenice koje su rekle da žele osvetiti smrt malene Ayeeshije. Kathryn je tokom suđenja priznala da je pušila kanabis, ali da je o tome govorila neistinu socijalnoj službi jer nije htjela `ispasti loša majka`. Također je priznala da je šest mjeseci nakon smrti kćerke primala beneficije na koje više nije imala pravo.

(Doznajemo.com/24sata.hr)