U bh. javnosti jučer je odjeknula vijest o saobraćajnoj nesreći u kojoj je učestvovao dugogodišnji kapiten bh. fudbalske reprezentacije Emir Spahić.

Majka Emira Spahića, Fatima, sinoć je izjavila za Sport1 šta se dešavalo tokom dana i šta to očekuje Emira Spahića u narednom periodu.

- Prije svega želimo da se zahvalimo osoblju bolnica u Gacku, koja je prva primila Emira i ukazala mu prvu pomoć te ga transportovala u Trebinje, potom osoblju bolnice u Trebinju, potom Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, koji su transportovali Emira u Sarajevo i naravno odoblju KCUS-a, koji su preuzeli brigu o Emiru nakon dolaska u Sarajevo. Također, koristimo priliku da se zahvalimo svima koji su se tokom dana javili i ponudili nam pomoć u ovim za nas teškim trenucima, navela je na početku razgovora Fatima Spahić i dodala:

- Brzom intervencijom ljekara sanirane su povrede, a ni mi sami nismo znali koji je stepen povreda. Koristimo priliku da obavijestimo javnost, da je Emir izvan životne opasnosti, svjestan je i sada je pred njim period oporavka, koji će biti realizovan uz savjete ljekara. Također, nadamo se da će svi razumijeti njegovu potrebu da se u ovom trenutku u potpunosti posveti procesu liječenja i oporavka, te nije u stanju da odgovori svima na pozive i poruke, zaključila je ona.