Neutješna gospođa Ružica Trogrlić iz Busovače već 26 godina uzaludno traga za  sinom Nenadom, koji je, kao 22-godišnjak, nestao 15.09.1993. godine u Zenici. Sada nudi nagradu od 5.000 eura za bilo kakvu korisnu informaciju.

Sjeća se da je tog dana Nenad izašao iz stana na Bulevaru da kupi cigarete. Od tada mu se gubi svaki trag.

- Tokom svih godina potrage i boli koju proživljavam, razočarala sam se u sve i svakoga. Ne pitam odavno ko ga je ubio, ni kako i zašto, jedino tražim informacije gdje su kosti mog djeteta - kroz suze će Trogrlić, koja ne krije da strahuje da se Nenadu desilo ono najgore.

Zenica centar grada

KOMBI ZELENE BOJE. Do sada je dobila samo jednu anonimnu informaciju, da je njen sin prisilno odveden u kombiju zelene boje u nepoznatom pravcu. Iako njen vapaj nije naišao na sluh kod nadležnih, tražila je pomoć na sve strane. Na kraju su joj se javili iz jedne organizacije iz Švedske i ponudili nagradu za pronalazak njenog sina.

- Dobila sam od njih 5.000 eura za bilo kakvu informaciju o mom sinu. Njima se informacije mogu poslati na mail [email protected] – objašnjava ona.

POVEZANO
Majka Denisa Mrnjavca status 15/09/19aPOTRESNI STATUS MAJKE UBIJENOG DENISA MRNJAVCA: I nakon 11,5 godina njeno srce je i dalje slomljeno

Budući da je oboljela od leukemije, odlučila je i putem medija potražiti pomoć.

- Garantiram anonimnost svakome ko javi informaciju o mom sinu - poručuje.

- Postoji dosta načina da se informacija pošalje anonimno. Bolesna sam i nadam se da će neko javiti prave informacije i pomoći mi da, dok sam živa, sahranim sina. Molim sve koji znaju nešto više da mi se bez straha jave na adresu Ružica Trogrlić, Bare 45, Busovača, kaže očajna majka.

Zenica centar grada

Nenad Trogrlić: Nestao 1993. (Foto: Avaz)

UOČILI TRENERKU NA DJEVOJCI. Šest mjeseci od sinovljevog nestanka ugledali su na djevojci, koja je tada prodavala cigarete ispred Robne kuće "Zeničanka", gornji dio trenerke koji je Nenad nosio tog dana.

- Obavijestili smo policiju i inspektore, ali ništa. Djevojka se pravdala da je njen daidža u Kaknju prodavao odjeću i da je došao neki mladić i pitao ga može li zamijeniti trenirku za džemper - tvrdi ona.

POVEZANO
Golubović Pavle i Petar grobSTATUS KOJI JE ŠOKIRAO BOSNU: Potresna priča o ratnom ubistvu djece Petra (7) i Pavla (5) u Konjicu