Puljanka Chiara Pašić (33) kojoj je, zajedno s maloljetnom 15-godišnjakinjom, u ponedjeljak na Županijskom sudu u Puli (Hrvatska) započelo suđenje za prošlogodišnje teško ubistvo trogodišnjeg sina Denisa Pašića prevezena je iz pulskog pritvora u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu. Potvrdio je to njen branitelj Davor Štorga, koji je novinarima još u ponedjeljak izjavio da njegovoj branjenici, zbog lijekova koje uzima, nije mjesto u zatvoru već u bolnici.

- Sutrašnjeg ročišta, a ni onog u petak stoga neće biti - najavio je Štorga

Podsjetimo, majka Chiara Pašić i maloljetnica pojavile su ranije ove sedmice na Županijskom sudu u Puli. Tamo im je, iza zatvorenih vrata, počelo suđenje.

Pred sutkinjom Gabrielom Marčetom Ferić u ponedjeljak je saslušano troje svjedoka od kojih su, neslužbeno se doznaje, dvoje bili upravo roditelji maloljetnice.

Pravni zastupnik Chiare Pašić, Davor Štorga, izjavio je tada novinarima da odbranu namjerava temeljiti na činjenicama, objasnivši kratko da je «istina nešto drugačija nego što se dosad iznosilo u javnosti». Ispred zgrade suda dodao je kako smatra da je njegovoj branjenici mjesto u bolnici.

POVEZANO
Rašid Pašić Chiara dijeteKADIFA PAŠIĆ, TETKA UBIJENOG MALOG DENISA (3): Ovo je istina o Chiari i mom bratu

- S obzirom na lijekove koje uzima, njoj nije mjesto u istražnom zatvoru - kratko je izjavio, ne želeći odgovoriti o kakvim je lijekovima riječ, kao ni zbog koje bolesti Chiara pije lijekove.

Također se nije moglo doznati kako su se okrivljenice izjasnile o krivnji.

- Ono što je u postupku ne možemo komentirati zbog zaštite maloljetnice. Postoji niz propisa koji brane da se može govoriti o nečijoj bolesti, kao i o kojim je lijekovima riječ – zaključio je Štorga.

Više nije želio otkriti ni Pavle Peršić, branitelj maloljetne štićenice pulskog Doma za odgoj djece i mladeži, koja je u vrijeme svirepog ubistva dječaka imala tek 14 godina.

POVEZANO
14-godišnjakinja ubistvo Denisa PulaZASTRAŠUJUĆA PRIČA Cijela istina o 14-godišnjakinji koja je skupa s mamom Chiarom ubila malog Denisa

Podsjetimo, Chiaru Pašić i njenu maloljetnu pomagačicu optužnica tereti da su 23.05. prošle godine oko 19.30 sati u Chiarinom stanu u Akvilejskom prilazu u Puli na krevetu u spavaćoj sobi jastukom ugušile Chiarinog sina. Nakon toga njegovo maleno beživotno tijelo umotale su u dekicu, stavile u dječja kolica i pod okriljem noći odvezle na predio Vallelunge. Majka Chiara je do koljena zagazila u plićak nedaleko od obale, gdje je njegovo tijelo odložila u more, a na povratku u stan odbacile su kolica i dekicu pokraj i unutar ruševina napuštene bivše kasarne.

Samo nekoliko sati nakon što je zadavila sina, majka je otišla u zgradu pulske policije i prijavila nestanak trogodišnjeg sina Denisa. Tvrdila je da je sina nešto iza 18 sati ostavila u parku gdje žive da se igra s djecom te da ga sat vremena kasnije više nije vidjela pa ga je otišla tražiti. Sljedećeg jutra ipak se slomila pa je policajce odvela do obale, gdje je u morskom plićaku ležalo beživotno tijelo mrtvog joj sina.

Obdukcijski nalaz ubrzo je pokazao da se dječak nije utopio, nego da je uzrok smrti gušenje.

Prema hrvatskom zakonu majci Chiari prijeti kazna zatvora do 40 godina, dok je maksimalna kazna za maloljetnike deset godina.

POVEZANO
Rita RojnićODLUČILA PROGOVORITI MAMA RITA, EVO ŠTA KAŽE: Njena kćerka Chiara (32) ubila je vlastitog sina (3)