Priča o Radmili Mikulović iz sela Tešnice kod Aleksinca (Srbija), koja je samoinicijativno pred kamerama otvoreno tvrdila da je prodala svoje dvije kćerke i unuku potpuno je šokirala Srbiju.

Naime, Radmila tvrdi da je od tog novca, sazidala kuće, a u svom postupku ne vidi problem iako joj prijeti 15 godina zatvora, a sve zato što se, kako tvrdi, radi o običajnoj tradiciji.

POVEZANO
Nasilje nad ženamaCURICA HTJELA DA PRODA SVOJU NEVINOST ZA PARE: Kad se doznalo ko je kupac uslijedio je šok!

Radmila, inače nezaposlena, insistira na tome da je ugovoreni brak tradicija i da je nemoguće da se to zakonski zabrani.

- Kada se u porodici rodi žensko dijete, mi odmah kažemo da smo bogati. Mlađu kćerku sam prodala za 99.000 njemačkih maraka, a stariju samo za 10.000. Za unuku sam uzela 20.000 eura, a za sav taj novac sam sazidala kuće - navodi Radmila, koja ne krije da ima još dvije unuke za prodaju, koje namjerava da da za 20.000-50.000 eura a i jedna i druga imaju tek nešto više od 11 godina.

POVEZANO
Selo - lijepo liceČUDAN SEK*UALNI OBIČAJ U SELIMA KOD NAS: Kada sin oženi djevojku, nju u krevetu prvo…

Njen suprug Slaviša takođe u ovoj praksi ne vidi ništa čudno i dodaje da se dešavalo da maloljetna mlada prilikom ulaska u brak ne bude nevina, zbog čega je prije nekoliko godina došlo i do ubistva.

- Ako je mlada nevina, lome se tanjiri od sreće i pije se. Međutim, ako nije, mladini roditelji su dužni da vrate sav novac ili više od polovine novca. Prije deset godina otac jedne mlade ubio je prijatelja jer nije želio da vrati novac - navodi Slaviša. Inače, i sama Radmila udala se sa 12 godina za Slavišu.

- Mene je majka dala za njega, ja sam imala 10, a on 12 godina. Uzeli smo se i živimo u braku 50 godina. On mi je prvi muž, a majkin pastorak. Ona mi je rekla "što ja tebe da dajem u drugu kuću, kad možeš za njega?", piše Kurir.

- Kome treba da se sin ženi, on dođe i pita imamo li djevojku. Ako vidimo da je dobar čovjek, damo, a ako se djeca ne vole, ne damo - tvrdi Radmila. Po pravilu, radi se o djevojčicama koje još uvijek nisu ušle u pubertet.

- Ja nisam prodavao svoje kćerke, ali zato što nisam imao prilike - priznaje jedan Radmilin sugrađanin, dodajući i da je "djevojkama pala cijena" i da se sada cijena plave djevojke kreće oko "50, 60.000 eura".

Kako tvrdi Radimla, `mušterije` su uglavnom Rumuni i Albanci gastarbajteri, koji onda djevojke vode najčešće u Njemačku, Bugarsku ili Francusku. Pred kamerama jedne emisije pojavila se i Radmilina unuka, Andrijana Mikulović, koja tvrdi da je djetinjstvo sa Radmilom traumatično.

Radmila Mikulović 1

- Imala sam noćne more! Odmalena znam da na vratima mogu da se pojave ljudi koji će pitati da li ima djevojčica za prodaju. Onda sam sanjala kako se krijem po ormarima. Međutim, za mnoge naše susjede to je normalna pojava i djeca znaju da od novca koje roditelji zarade prilikom njihovog vjenčanja mogu lijepo da žive - izjavile je Andrijana.

Radmili se protive njen sin Slaviša i snaha Malina, koji preko emisije apeluju na državne organe da zaustave ove ugovorene brakove.

- Brak ugovaraju kao kad prodaju stoku. S mladoženjine strane kažu jednu cijenu, a s mladine traže višu. Kad se konačno pogode, onda se daje kapara. Međutim, kada negativno komentarišem prodaju kćerki, moji mi kažu da sam seljak i glupak - žali se sin Slaviša.

POVEZANO
Selo - lijepo liceČUDAN SEK*UALNI OBIČAJ U SELIMA KOD NAS: Kada sin oženi djevojku, nju u krevetu prvo…