Prijatelj je htio ići okolo, ali je moj sin planirao preći preko vagona. Nije se popeo zbog selfieja, ali kad je već bio gore, htio se poslikati kako bi to zabilježio, tvrdi majka...

- Moje ljubavi više nema. Dragi roditelji, čuvajte svoju djecu. Pričajte im i stalno ih upozoravajte da se ne penju na vlakove i ne hodaju po tračnicama, poručila je javnosti majka P.T. (16) iz Zagreba.

Odlučila je progovoriti o svemu kako bi upozorila javnost o opasnostima i kako nijedan drugi roditelj ne bi morao proživljavati ono što ona i njeni proživljavaju. Naime, P.T. je poginuo od strujnog udara nakon što se u utorak oko 18.40 sati popeo na vagon na zagrebačkom Zapadnom kolodvoru.

To je već četvrto dijete u godinu dana koje je stradalo od strujnog udara penjući se na vagone.

Kako nam je ispričala shrvana majka nakon što se sa suprugom vratila kući sa Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku, P.T. se tog dana našao s prijateljima kraj Doma sportova.

- On i prijatelj išli su prema Ilici. Krenuli su prečicom iz Magazinske ulice preko tračnica. Prijatelj je navodno htio ići okolo, ali je moj sin planirao preći preko vagona. Kako su nam ispričali, nije se popeo zbog selfieja, ali kad je već bio gore, htio se poslikati kako bi to zabilježio. Uzeo je mobitel, podignuo ruku i u tom trenutku ga je udarila struja - govorila je dok su njezine riječi prekidale suze i bolni jecaji. Navodi da ga je udar bacio na susjedni vagon, na kojem je ostao ležati u plamenu. Preminuo je na mjestu.

Stanari okolnih zgrada vidjeli su bljesak i pomislili kako gori šupa. U to su bili uvjereni i vatrogasci, koji su s policijom došli na mjesto događaja. Nažalost, ništa nisu mogli učiniti. Što mu se dogodilo njegova majka doznala je na poslu, na dežurstvu u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj. Stravičnu vijest potvrdio joj je suprug.

- Ja radim u Klaićevoj, radila sam i na intenzivnoj kad su dovodili tu opečenu djecu stradalu na vagonima. Pričala sam mu što im se dogodilo, kakve strašne povrede imaju i govorila da se nikad ne smije penjati na vagone. I tata mu je to govorio. On je elektrotehničar, pričao mu je o struji. Valjda je to tako moralo biti, valjda je to sudbina - tužna je njegova majka.

S prijateljem koji je bio s P.T. u trenutku njegove smrti nije razgovarala. Kaže kako za to nije imala snage. Vjeruje da je i on u potpunom šoku. Smatra da se u javnosti treba puno više govoriti o opasnostima strujnog udara te da bi i u školama trebalo učiti i upozoravati djecu da se ne smiju penjati po vagonima i hodati po tračnicama.

P.T. su vršnjaci jako voljeli jer je uvijek bio spreman pomoći i stati u obranu slabijih.

- Nepravda ga je užasno pogađala. Bio je jako vrijedan, prošle je godine radio na moru kako bi si zaradio džeparac. Pohađao je Drvodjeljsku školu u Zagrebu i veselio se činjenici da će biti dizajner namještaja. Bavio se sportom, karateom, streljaštvom... Bio je divno dijete, za poželjeti - pričala je majka.

POVEZANO
P.T. tinejdžer stradao na vagonuDJEČAK (16) KOJEG JE UBILA STRUJA NA VAGONU U ZAGREBU 15 minuta prije smrti poslao poruku prijatelju

(Doznajemo.com/24sata)