"Ne mogu da izbrišem iz glave kako je skočio i zgrabio nož dok ga je moja kćerka Monika služila. Sve se desilo u jednom trenu, gledala sam kako mi kasapi dijete. Pokušala sam da mu otmem nož, ali je i mene povrijedio, nisam uspjela da spasemk ćerku", priča za beogradski Kurir gospođa Julija Ikotić iz Subotice, majka Monike Ikotić (43), koju je u utorak brutalno ubio njen bivši muž Miloš Čodanović (28).

- Došao je kod nas, donio mojoj kćerki cvijeće. Ona je skuvala kafu i krenula da ga posluži. Potom je izvukao nož i napao je. Pokušala sam da ga spriječim. Snažniji je od mene, ali nekom ogromnom snagom sam ga uhvatila za kaput s leđa i vukla unazad. Gurao me je nazad svojim tijelom, uza zid, kao da je nalegao na mene. Izgledalo je kao da će i mene ubiti. Našla sam se ispred noža i zasjekao mi je prst - prisjeća se kroz suze Julija i dodaje:

- Uspjela sam da se istrgnem i da pozovem policiju i Hitnu pomoć. Uhapsili su Miloša u dvorištu naše kuće, tijelo moje Monike su ispred njega unijeli u Hitnu, a on je usput rekao: Kriv sam, ali spasiće me advokati. Spasite je, doviknuo je dok su je unosili u kola Hitne.

Ona objašnjava da su Monika i Miloš tri godine bili u braku.

- Nisu imali djece, a iza Monike su ostala djeca iz prvog braka M.B. (17) i D.B. (19).

Prijatelji osuđuju ono što je uradio Miloš, koji je inače državni prvak u bacanju kugle za slabovide i, kako tvrde, ponos Subotice. No, zanimljivo je da se možda moglo naslutiti šta namjerava uraditi iz poruka koje je prije zločina postavljao na Facebooku.

- Nismo vjerovali u njegove poruke sa Fejsbuka, neko bi već porazgovarao s njim da nam se javio - tvrde prijatelji ubice.

Mnogi su zgranuti nad zločinom i u nevjerici da je mogao da usmrti ženu, jer je, kažu, bio divan drug, a i Monika je dijelila tri godine života sa Milošem, a nakon razvoda i dalje ga dočekivala u roditeljskoj kući.

Monika Ikotić ubistvo 1

PORUKE NA FACEBOOKU. Dan prije zločina, Miloš je postavio tri objave u kojima se oprašta sa prijateljima.

"Sve velike ljubavi imaju tužan kraj, pa i moja. Neću biti s vama više, samo da bude srećna. Monika Ikotić, zbogom", napisao je.

Ovom statusu prethodila je pjesma poznatog folk pjevača Marka Bulata "Nebeska kafana", čiji su stihovi "Ne mogu boli da prebolim, jednog dana neću biti s vama, mene čeka nebeska kafana" takođe ukazali na teško psihičko stanje u kojem se Miloš nalazio.

Na kraju, na ovoj društvenoj mreži je napisao i "Molim najbolje drugare da ne puste suzu na mom grobu, pesmom da me isprate".

Izvor: Kurir.rs