Majka se našla «iza rešetaka» nakon misteriozne smrti njene trogodišnje kćerke.

Malena Amelia-Brooke Harris je pronađena mrtva u kući u petak navečer i policija je potvrdila da zasad nema objašnjenje o načinu na koji je djevojčica umrla.

Prevod i adaptacija: Doznajemo.com/A.N.

Međutim, njena majka, Carly Harris (37) je privedena i ispitana od službenika policije o okolnostima smrti njenog djeteta.

Policijski izvori su otkrili da su dobili poziv da dođu u kuću u Trealawu, naselju u okrugu Rhondda u Velsu, u petak oko 10.20 sati navečer. Kada su stigli na lice mjesta, zajedno sa Hitnom pomoći i vatrogascima, mogli su samo proglasiti smrt djeteta.

Cesta oko kuće u kojoj se ovo dogodilo, u inače mirnom bivšem rudarskom selu, zatvorena je policijskim trakama, da bi bile obavljene istražne radnje.

Smrt Amelia-Brooke Harris 0

Predstavnik za javnost policije Južnog Velsa izjavio je: «Oko 10.20 u petak 8. juna naveče hitne službe su pozvane zbog incidenta na adresi u Trealawu u Rhonddi. Malo dijete je proglašeno mrtvim na licu mjesta, a zasad nema objašnjena uzroka smrti. Istražitelji na ovom slučaju su lišili slobode 37-godišnju ženu, koja je odvedena u policijsku stanicu Merthyr Tydfil, gdje je ispitana».

Policija je također pozvala sve osobe koje eventualno imaju informacije o ovom slučaju da ih dostave vlastima.

Komšije u inače blisko povezanoj zajednici su šokirani smrću male Amelije, koju opisuju kao preslatku malu djevojčicu.

Smrt Amelia-Brooke Harris 0