Anđela Gojić preminula je u petak u Hinterglemmu, u Austriji, nakon 11 godina duge borbe sa rijetkom bolesti u svojoj 15 godini života.

Mlada Dobojka je bolovala od rijetke progresivne bolesti mukopolisaharidoze, Sanfilippo type A, te je i pored velike borbe porodice Gojić protiv ove opake bolesti Anđela nažalost ovu bitku izgubila.

Mukopolisaharidoza I (MPS I) je jedna od preko 40 rjetkih nasljednih bolesti koje se svrstavaju u grupu lizosomskih bolesti nakupljanja, a koje karakterizira nakupljanje različitih produkata unutar ćelije – u dijelovima ćelije zvanim lizosomi.

Mukopolisaharidoza I je rijetka, nasljedna, progresivna, po život opasna lizosomska bolest nakupljanja koju uzrokuje nedostatak enzima alfa-L-iduronidaze.

Djevojčica Anđela Gojić jedna je od sestara Gojić koje su oboljele od spomenute bolesti, od koje se liječi i njena starija sestra Katarina (17).

Sestre Gojić rođene su potpuno zdrave, a od treće godine oboljele su od spomenute izuzetno rijetke bolesti, koja nije vidljiva po rođenju, a čiji ishod, nažalost u periodu od desete do dvadesete godine obično bude fatalan.