U Bjelavama stanuje sa ocem i majkom, jedan veseli dječak, desetogodišnjak koji osvaja srca svojim karakterom i lijepim ponašanjem, drug velikih i malih, naš veliki/mali borac, dječak sa lavovskim srcem, Hasan Jukić.

Osim ovih lijepih vrlina koje ga karakterišu, Haso je dječak koji je rođen s cerebralnom paralizom i samim tim jako teško se kreće odnosno u mnogome zavisi od svoje majke Zijade koja danonoćno i strpljivo skrbi o svom sinu jedincu. Ipak, ovo nije još jedna pričica o tužnoj sudbini, ali ni apel za  pomoć. Ovo je, uprkos svemu, jedna poučna i pozitivna pričica o malom borcu Hasi i mami Zijadi, o vrijednoj porodici Jukić.

Hasan Jukić 1

Iako Haso bez svoje mame ne može da obavi ni najosnovnije potrebe, njegova mama ipak pronalazi vremena pa makar i do ponoći, ali i kasnije, ostajala budna, ona  nakon što ušuška svog desetogodišnjaka, počinje spravljenje raznih salata za zimnicu koje kasnije prodaje i kojima dopunjava kućni budžet.

Ova vrijedna i prvenstveno borac žena i majka, Zijada, reče nam da njihova porodica živi od 450 KM mjesečno i da se ne žali ali za tročlanu porodicu, svi znamo, da je to  ipak nedovoljno. Salate koje ona napravi, njen vrijedni suprug, a Hasin otac, prodaje na pijacama u skoro svim bosanskohercegovačkim gradovima, a u kvalitet istih uvjerili smo se i sami.

Hasan Jukić 1

Da ne bi bilo da jedno pričamo a drugo radimo, odnosno da sve ostane samo na priči, od vrijedne domaćice Zijade kupismo i par staklenki salate koju smo u medjuvremenu, vjerujte nam na riječ, isprobali i kojom smo zaista prezadovoljni.

Ovim putem pozivamo i vas da podržite ovu porodicu kupovinom nekih od proizvoda i tako pokažete da smo uvijek tu za one koji se trude i koji se sami bore da preživljavaju kako znaju i umiju.

Ukoliko  želite da upoznate i ovog zanimljivog, svestranog dječaka i porodicu Jukić sa Bjelava i budete dio ove i uprkos svemu pozitivne priče, kliknite na video, Hasanova priča je na OVOM LINKU.

Hasan Jukić 1

(Doznajemo.com)