Jednoipogodišnji Stefan N. preminuo je u nedjelju popodne dok je pio mlijeko u porodičnom domu u Sonti kod Apatina u Srbiji, a sumnja se da je mališanu pozlilo zbog upale slijepog crijeva. U trenutku kad je mališanu pozlilo u porodičnom domu pored njega je bila trudna majka Sabrina N.

- Stefan je sjedio pored majke i pio mlijeko iz dječje flašice. Međutim, u jednom momentu se zagrcnuo i počeo da krklja i da se guši. Majka je skočila, pokušala da mu pomogne, ali je bebi mlijeko krenulo na nos i usta - navodi izvor iz istrage. On tvrdi da je ubrzo stigla i Hitna pomoć.

- Dežurna ekipa je, nažalost, mogla samo da konstatuje smrt mališana, pa je o svemu obavještena i policija, koja je obavila uviđaj. Tijelo djeteta poslano je u Novi Sad na Institut za sudsku medicinu, gdje bi obdukcija trebala pokazati tačan uzrok smrti. Ljekari pretpostavljaju da je ovakav ishod mogao da nastupi i od pucanja slijepog crijeva – objasnio je sagovornik.

Kako navode komšije ove familije, dječakov otac Kristijan N. u momentu tragedije nije bio kod kuće, već u Mađarskoj, gdje radi.

- Riječ je o veoma siromašnoj porodici, koja maltene živi od socijalne pomoći. Kristijan je otputovao u Mađarsku da radi, a Sabrina je s tri sina ostala kući. Mali Stefan je bio najmlađi, miljenik cijele porodice. Njegova braća imaju tri i četiri godine – ispričale su komšije, među kojima je bilo i onih koji su zajedno sa očajnom majkom pokušavali da ožive malog Stefana.

Kako tvrde komšije, najpotresniji trenutak bio je kada su ljekari konstatovali smrt mališana.

- Ona je jadnica odmah pala i počela da čupa kosu s glave. Bilo je teško gledati tu scenu, naročito jer je Sabrina ponovo trudna. Sve vrijeme je stajala pored sinčića, jezivo i potresno – dodale su komšije.

(Doznajemo.com/Blic)