Kako smo već pisali, Muamer Gadžun, suprug 27-godišnje Nevzete Gadžun iz Gornjih Lončara kod Kaknja, koja se objesila ostavivši iza sebe dva sinčića, pokrenuo je Facebook strannicu Pravda Za Nevzetu.

Podsjetimo, oko smrti ove mlade žene pojavilo se dosta kontroverzi, a suprug Muamer je napisao u uvodnom postu sljedeće:

POVEZANO
Mlada majka Kakanj suicid 1SMRT MLADE MAME IZ KAKNJA "Sinovi moji, ljubavi moje, ovo sam morala uraditi da spasim i vas i sebe"

- Na mnoga pitanja i nelogičnosti nadamo se da ćemo ubrzo imati odgovor, i znati istinu zašto je došlo do ove velike tragedije. Policija u koju imamo povjerenje i radi časno i pošteno uključuje se u cijeli slučaj koji će nadamo se riješiti vrlo brzo i objelodaniti ko je to i kojim radnjama natjerao Nevzetu na samoubistvo tako što joj je iznuđivan novac te vjerojatno ucijenivano porodicom.

Ovaj prerano ugašeni život više ne možemo vratiti ali možemo krivce pronaći!

Pravda za Nevzetu

Foto: Iza Nevzete su ostala dva maloljetna sina

Pravda za Nevzetu

U ranijim javnim istupima, Muamer Gadžun skoro pa direktno je optužio neke članove šire familije da su od njegove preminule supruge iznuđivali novac.

No, istodobno su se na društvenim mrežama pojavili i komentari po kojima je upravo on bio odgovoran za nasilje u familiji.

POVEZANO
Muamer Gadžun i njegova suprugaMuž Nevzete koja je počinila samoubistvo: "Svastika je podmetnula oproštajno pismo u ruksak djeteta"

Na spomenutoj grupi danas je objavljen post nama nepoznatog autora, uz fotografiju jednog notarskog dokumenta, kojim - kako se čini - želi biti upućen demant vezano za neka sumnjičenja samog Muamera. Piše sljedeće:

- Kao prijatelj porodice Gadžun osjećam se dužnim, a i želim da objavim "DEMANT" na sve laži i uvrede na račun Muamera.
Kao prvo laži i komentari da je Muamer "maltretirao, tukao, pa i na kraju ubio" svoju suprugu - kao dokaz da to nije tako najvjerodostojniji je obdukcioni nalaz, gdje nije ustanovljeno da je smrt stupila nasilno.

Što se tiče komentara da je naša Nevzeta morala posuđivati novac, jer nisu imali. Koji normalan čovjek može povjerovati u tu priču, jer situacija je govorila sasvim drugo - u momentu dok "nemaju" šta jesti i u teškoj su situaciji oni grade kuću, otvaraju kafić. Ima li tu logičnosti neke?

Pravda za Nevzetu

Foto: Fotografija notarskog dokumenta

Treća stvar koju bih htio reći jeste da se jedini Muamer bori da se dozna istina šta je dovelo Nevzetu do samoubistva i jedini on samo insistira na istrazi, jer evidentno je da je bila primorana i nosila je velik novac negdje i nekome i zbog nečega za što postoje dokazi da je posuđivala u žurbi taj novac. Da taj novac nije ni ušao u njihovu kuću niti im je trebao kao što se predstavlja najbolji je dokaz da je Muamer vratio njene dugove svima, jer želi da je njena duša čista.

Neshvatljivo je zašto policija ne pokrene čitav slučaj jer toliko puno dokaza ima da su od Nevzete iznuđivane pare i ucjenivana je nečim, najvjerojatnije porodicom i pod takvim pritiskom je sve to radila čitavo vrijeme, a ništa nije smjela reći suprugu. Zašto naša policija koju upravo mi građani plaćamo da nas štiti ne želi da se zanima za slučaj? Kažu"ubila se" i to je za njih završena priča. Tačno tako, slažemo se i mi da se ubila ne možemo teretiti nikoga za ubistvo, ali možemo otkriti ko je uzrok svemu. Ako je to Muamer neka odgovara, ako je to neko drugi neka snosi krivicu. Ovim putem pitam Policiju koliko koštaju njihove dnevnice gorivo i poligraf mi ćemo to financirati ako već u budžetu nema para da se poligrafski ispitaju dvije osobe.

Na kraju, nešto prije ove tragedije Muamer je svu njihovu imovinu prepisao na svoju ženu jer kako on kaže "imao sam osjećaj da ce mi se nešto desiti". Neka ima svoje.

POVEZANO
Gadzun muz i zenaMUŽ MLADE MAME IZ KAKNJA KOJA JE POČINILA SUICID OTIŠAO JOJ NA MEZAR: "Ako mislite da sam ja kriv.."

(Doznajemo.com)