Učenica srednje škole također je poginula u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja je odnijela život i country pjevačice u usponu Kylie Rae Harris.

Naime, 16-godišnja tinejdžerka po imenu Maria Elena Cruz poginula je u sudaru tri vozila u srijedu navečer u Taosu (Novi Meksiko). Lokalne novine Taos News tvrde da su i Cruz i Harris u vrijeme nesrće bile vezane sigurnosnim pojasevima.

Iz policije je navedeno da je je pjevačica, koja se vozila prema jugu Državnom cestom 522 u crnom Chevrolet Equinoxu doživjela sudar sa Chevrolet Avalancheom, a udar ju je odbacio u drugu kolovoznu traku, gdje je došlo do sudara sa bijelim 2008 Jeepom mlade Cruzove, koja je putovala prema sjeveru.

Obje su poginule na licu mjesta. Provodi se istraga, koja uključuje i toksikološke analize.

Posebno je bolna činjenica da je otac Cruzove, Pedro, zamjenik šefa lokalnih vatrogasaca i da je bio na mjestu incidenta.

Kylie Rae Harris

I 16-godišnja tinejdžerka Maria Elena Cruz poginula je u sudaru tri vozila u srijedu navečer u Taosu

Iza pjevačice je ostala 6 godišnja kćerka Corbie, a njena porodica zamolila je novinare i javnost da poštuju njihovu tugu i privatnost.

- Slomljenog srca potvrđujemo da je Kylie tragično nastradala u saobraćanoj nesreći. Trenutno nemamo više detalja da podijelimo i u ime njene porodice molimo za privatnost. Najbolja počast njenom entuzijazmu je širenje ljubavi i slušanje muzike koja vas inspiriše, napisali su iz njene menadžment kompanije Torrez Music Group.

Kylie je putovala prema gradu Taosu gdje je u četvrtak trebalo da učestvuje na jednom festivalu, a njenu publiku i poznanike posebno je naježila činjenica da je nedugo prije smrti objavila storije na Instagramu na kojima plače od sreće.

U njima je pjevačica objasnila da je veoma umorna i da joj idu suze radosnice, i da je sretna što napokon stiže u Taos nakon 12 sati puta.

Inače pjevačica je bila posebno ponosna na pjesmu "Twenty Years From Now" (Za 20 godina), koju je napisala za svoju 6-godišnju kćerkicu. Naime, Harrisova je izgubila oca koji je bolovao od kancera i izjavila je da je napisala tu pjesmu, jer je shvatila da neka djeca nemaju priliku da upoznaju svoje roditelje kao odrasli.