- Zoran Albić (26), iz negotinskog Prahova, nije u noći između 26. i 27. maja prošle godine krvničkim batinanjem u svojoj kući ubio samo moju kćerku Lunu, koja je tada imala dvije godine i osam mjeseci! Jer, moja supruga Vesna Firulović (25), koja je bila trudna dok je masakrirao dete, pobacila je u pritvoru od stresa koji je zadobila dok je on ubijao našu kćerku - ovako, za Novosti počinje ispovijest Dragan Purić (32), iz negotinskog sela Slatina, zakonski muž Vesne Firulović, koji u decembru opet treba postati otac!?

- Dok je Vesna, koja je sklopila sporazum sa Tužilaštvom da u zatvoru provede narednih osam godina, bila kod kuće u Slatini, sa nanogicom, opet je ostala trudna. Riješio sam da joj oprostim, jer smo mi, ipak, porodica. Tako je moja supruga ponovo ostala u drugom stanju i, ako sve bude kako treba, ja ću u decembra opet postati tata - nastavlja Purić.

POVEZANO
Ubistvo djevojčice LuneTRAŽE SMRTNU KAZNU ZA OČUHA I MAMU ubijene Lune: Na zidu iznad kreveta nađena krv!

Purić navodi da zakon dozvoljava da Vesna u zatvoru čuva dijete dvije godine, nakon čega planira brigu o bebi, ali i njihovom šestogodišnjem sinu, preuzeti on.

- Čekaću je da izađe iz zatvora, nakon čega ćemo početi novi život. Nećemo, gotovo je sigurno, nastaviti da živimo u Slatini, već ćemo sreću potražiti na nekom drugom mjestu. Ja ću, svakako, Vesnu čekati dok ne odsluži zatvorsku kaznu. Mi smo, ipak, porodica - navodi Dragan, koji se nevoljno sjeća kada je Vesna pobjegla od njega i otišla, trudna, u Prahovo, kod Albića.

- Sve je to unaprijed bilo smišljeno. Moja supruga me je lažno prijavila za nasilje u porodici, zbog čega mi je izrečena mjera zabrane prilaska, zbog čega nisam mogao da odem u Prahovo i uzmem Lunu. I zbog toga se sve završilo - neviđenom tragedijom - tvrdi Dragan.

Ubistvo djeteta Negotin arhiva

Draganu je tada bila izrečena zabrana prilaska kući, pa je mjesec dana spavao u selu kod Vesninih rođaka. Jer, par mjeseci prije nego što ga je prijavila za nasilje u porodici, njegova supruga je počela da se, posredstvom društvenih mreža, dopisuje sa Zoranom, sa kojim se, dok je bila djevojka, kratko zabavljala.

Ubrzo nakon toga, ona je pobjegla kod Zorana u Prahovo, a muža je slagala da ide kod drugarice na rođendan. Dragan je ubrzo doznao gdje mu se supruga nalazi, ali, kaže, nije smio da ode i da pokuša da je vrati jer mu je ona prijetila da će ga prijaviti policiji, kao što je već i činila, i da će mu uzeti i sina.

- Pitao sam je dok je čekala da ode u zatvor u Požarevec zašto je to uradila. Nikada mi nije dala odgovor. Samo je plakala i plakala. Dok smo čekali da ode u zatvor, dogovorili smo se da se pomirimo i počnemo novi život. Obećao sam joj da ću je čekati. Brinuću se i o našem djetetu. Ipak, mi smo porodica...

Inače, u Višem sudu u Zaječaru sutra bi trebalo da bude nastavljeno suđenje Zoranu Albiću optuženom da je do smrti tukao svoju pastorku Lunu. Na djevojčicinom tijelu obdukcijom je utvrđeno čak 39 ozbiljnih povreda, imala je hematome po čitavoj glavi i polomljenu nadlakticu desne ruke, vjerovatno instinktivno se braneći. Istukao ju je jer je nije mogla da prestane da plače.

POVEZANO
Negotin ubistvo djevojčice 27/05/19bUbijena djevojčica sve vrijeme dozivala "MAMA, MAMA!!!" dok ju je očuh tukao