Majka (42) za koju svi kažu da je bila lijepa i posvećena svojoj djeci, preminula je nakon što se srušila na tlo, od posljedica cerebralne hemoragije, odnosno izljeva krvi u mozak.

Foto: Nicole McWilliam, snimljena s 9-ogodišnjim sinom Harryjem (slika gore)

James (44), suprug žene po imenu Nicole McWilliam, samo je nakratko napustio njihovu kuću u Broughu (Istočni Yorkshire, Velika Britanija), kako bi otišao do prodavnice, a kad se vratio dočekala ga je strašna scena.

Njihovo dvoje djece, Harry (9), i Ewan (11), su pokušali pozvati oca nakon što se majka srušila, ali su u panici pozvali majstora koji je bio angažovan na postavljanju kuhinje u kući, a koji ima isto ime kao njihov otac – i pod tim imenom je bio zabilježen u imeniku.

Majstor je dao dječacima instrukcije šta bi trebali uraditi, prije nego što je gospodin McWilliam stigao kući, nekoliko trenutaka kasnije, i zatekao svoju ženu bez svijesti.

- Tužan sam kad pomislim na to šta je moralo prolaziti kroz glavu našim dječacima u tim trenucima – iskren je otac.

- To su stvari za koje pomislite da se neće dogoditi baš vama. Ali, iznenada, vratite se kući i suočite se s tim, da neko koga toliko volite prolazi kroz sve te užasne stvari.

Gospođa McWilliam preminula je u nedjelju ujutro, 11 dana nakon što je primljena u medicinsku instituciju u Hullu. Ona je radila kao direktor računovodstva u marketinškoj i komunikacijskoj agenciji «Red International».

Njen suprug kaže da je tragedija slomila srca cijele familije.

- Nisam mogao imati bolju ženu. Ona je bila zaista ljubazna, uvijek bi uradila sve za vas, bila je iskrena i divna osoba. I bila je lijepa, vrlo lijepa i predivna majka, također.

McWilliam1

Gospođa i gospodin McWilliam, snimljeni sa sinovima Harryjem (lijevo) i Ewanom (desno)

- Harry i Ewan su fantastična djeca. Oni su pametni, iskreni i lijepo se ponašaju. Oni su uvijek bili u mislima njihove majke. Njima je možda i najteže. Ona je bila potpuno posvećena mama.

Gospodin McWilliam kaže da namjerava odgajati dječake na način kako bi to njihova mama željela.

Roditelji gospođe McWilliam, Barrie i Jeanne Kirby, koji imaju i mlađu kćerku, Gill, skrhani su bolom.

Gospođa Kirby kaže da su ponosni na svoju kćerku:

- Ona je željela sretan porodični život. Dječaci su bili njen cijeli svijet. Njima je sada teško. Majka i otac su njihov svijet. Može se činiti da ovo što se desilo nije fer, ali mi nismo jedini koji ovo moramo proživljavati.

(Doznajemo.com/A.N.)