Žena iz Atlante osumnjičena je da je stavila svoja dva sasvim mala sina u rernu i uključila je.

The Atlanta Journal-Constitution javio je u ponedjeljak da je 24-godišnjakinja po imenu Lamora Williams pod optužbom za ubistvo 1-godišnjeg Ja’Karter Penna i 2-godišnjeg Ke-Yaunte Penna, koje je, navodno, stavila u rernu u još neutvrđenom vremenu, između ponoći u četvrtak i 11 navečer u petak.

Treći dječak, 3-godišnji Jameel Penn Jr., pronađen je nepovrijeđen.

Lamora Williams ubistvo djece 1

24-godišnjakinja stavila svoja dva sasvim mala sina u rernu i uključila je

Lamora Williams ubistvo djece 1

Otac svo troje djece, Jameel Penn, tvrdi kako ga je Williamsova nazvala u petak putem video chata i rekla mu da su djeca mrtva. On je pozvao policiju nakon što je vidio mrtva tijela svojih sinova na podu u kući u jugozapadnom dijelu Atlante, u petak kasno navečer.

Sestra optužene, Tabitha Hollingsworth, izjavila je da je Lamora imala mentalne probleme, kao i da nije mogla da se snađe u odgajanju četvero djece, pa je često dobivala otkaze. Ona je dodala da bi u Okružnom zatvoru Fulton, njena sestra trebala biti stavljen pod nadzor zbog mogućeg suicida.

Inače, klupko jezivog zločina počelo se odmotavati vrlo brzo. Prema tvrdnjama komšija i članova familija, Williams je često ostavljala djecu samu u kući.

Williams je prvo tvrdila policiji da je ostavila djecu s njihovom rođakinjom, ali ta priča je brzo «pala u vodu». Posebno nakon što su detektivi, nakon što su ušli u kuću, vidjeli da su na tijelima dječaka strašne opekotine.