Majka 20-godišnjeg Bugarina lišenog slobode u Njemačkoj, zbog ubistva bugarske novinarke Viktorije Marinove (Виктория Маринова), izjavila je da joj je sin priznao da je kriv, objavila je u četvrtak bugarska TV NOVA.

- Priznao je da je to učinio dok je bio pijan i jako drogiran, izjavila je Nadežda Krasimirova bugarskom novinaru u Njemačkoj gdje živi.

- Priznao je i počeo preda mnom plakati. On nije takav, ne mogu to razumjeti, dodala je.

Bugarsko pravosuđe optužilo  je u odsustvu Severina Krasimirova za silovanje i ubistvo novinarke i zatražili njegovo izručenje od Njemačke.

Tijelo 30-godišnje Marinove, voditeljice emisije o regionalnim događajima na mjesnoj televiziji, pronađeno je u subotu u parku u blizini dunavske luke Ruse.

Podsjetimo, bugarska novinarka lokalnog televizijskog kanala ubijena je u mjestu Ruse, na sjeveru zemlje. Međunarodna federacija novinara (IJF) zgrožena je i šokirana ovim brutalnim ubistvom.

Kako su objavili, Viktorija Marinova je četvrta novinarka ubijena u EU od 2017. godine. Proteklih godina ubijeni su Kim Val (Wall) u Danskoj, Dafne Karuana Galicija (Daphne Caruana Galizia) na Malti te Jan Kucijak u Slovačkoj.

Dalje navode kako je Marinova silovana, pretučena pa zadavljena te da je pretučena tako snažno da joj je lice bilo neprepoznatljivo.

Tijelo mlade žene (30), udarene u glavu i ugušene, pronađeno je u parku u Ruseu, izjavio je državni tužilac Georgi Georgijev. Lokalni mediji javljaju da je i silovana prije smrti.

POVEZANO
Viktoria MarinovaBRUTALNO SILOVANA I UBIJENA bugarska novinarka Viktoria Marinova (30)