Patronažna medicinska sestra koja pokriva područje općine Vogošća razotkrila je majku B.Dž. (identitet poznat redakciji), koja je bacila tek rođenu bebu u kontejner u centru Sarajeva u novogodišnjoj noći.  

Nakon prijave policiji, osumnjičena je uhapšena u svojoj kući jučer oko 14 sati.

Ovaj mučni slučaj koji je izazvao zgražavanje u regionu dobio je epilog zahvaljujući hrabrosti i profesionalnosti ove zdravstvene radnice, koja posao patronažne medicinske sestre obavlja više od 15 godina.

POVEZANO
Kontejneri KoševskaPRONAĐENA MAMA KOJA JE BACILA SVOJU BEBU U KONTEJNER: U pitanju je 38-godišnja Dž.B.

Naša ekipa uspjela je pronaći ovu hrabru ženu, koja nam je, pod uvjetom anonimnosti, ispričala šta je doživjela u porodici osumnjičene majke. Obilazeći porodilje na svom području, ona se jučer uputila na adresu gdje stanuje 39-godišnjakinja.

Kada je stigla pred kuću, sjetila se da je ranije dva puta dolazila u patronažu u tu kuću kod B.Dž.

- Pozvonila sam, a onda se na vratima pojavio sin te žene, s kojim sam se kratko našalila. Pitala sam ga: “Ima li ovdje kakvih bebara”, a on me je iznenađeno gledao. Ubrzo je na vrata došla i majka porodilje. Kratko smo se pozdravile, a ona me blijedo gledala i upitala: “Sestro, jeste li čuli šta nas je zadesilo?” Rekla sam: “Ne znam.” Bila sam u šoku i pomislila sam da je beba možda umrla. Ona je rekla: “Nije, već onaj slučaj od sinoć...” Kada sam to čula, isto kao da mi je neko šamar opalio - izjavila nam je patronažna sestra.

Prema njenim tvrdnjama, odmah je pitala gdje je porodilja te je tražila da je vidi.

BEZ EMOCIJA. - Bila je na spratu s dvoje djece. Zamolila sam je da djeca izađu, da ne slušaju razgovor. Pitala sam je: “Dušo, šta je to bilo?” Ona mi je u detalje sve ispričala. Kazala je da je bacila bebu u kontejner. Bila sam šokirana i rekla da to moram prijaviti svojim nadređenim i policiji - izjavila nam je medicinska sestra, koja je bila veoma potresena.

Kako doznajemo od izvora bliskog istrazi, uhapšena žena treba biti psihijatrijski vještačena, a tokom odvođenja u policiju nije plakala niti je iskazivala bilo kakve emocije. Tokom istrage je utvrđeno da je zdrava djevojčica rođena u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, odakle je s majkom puštena kući. Istražitelji su, također, izuzeli tragove s dvije deke i kese u koje je dijete bilo ubačeno.

POVEZANO
Beba ostavljena u kontejneru jan 2018 1PRVA FOTOGRAFIJA BEBICE KOJA JE NAĐENA U SMEĆU U SARAJEVU: Ko je mogao ostaviti ovako malu curicu