Majka vozi li vozi, a dijete nevezano sjedi na zadnjem prozoru automobila i maše svima redom na ulici?! Nije to bila scena iz nego filma nego sa šokantnog snimka navodno napravljenog prošle sedmice u beogradskom naselju Mirijevo na kojem se vidi kako dijete do pola visi kroz zadnji desni prozor automobila...

Ovaj šokantan video od nekoliko sekundi prikazan je u četvrtak u okviru jutarnjeg programa TV Prva. Snimak je napravljen u Mirijevskom bulevaru pri brzini, po laičkoj procjeni, od oko 50 km/h, a majka koja je snimljena kako po Beogradu vozi dijete koje je do pola izašlo kroz prozor je kažnjena.

Ona je pronađena i kažnjena novčano sa 101.000 dinara (oko 860 eura), 14 kaznenih poena, a vozačka dozvola joj je oduzeta na deset mjeseci.

Snimak možete pogledati na OVOM LINKU

Milan Božović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja ovim povodom je ranije izjavio da ovo nažalost nije izolovan slučaj i da je to jedan od razloga zašto je novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja zabranjeno da bilo koji dio tijela viri iz vozila.

- Apsolutno viđamo te situacije gdje se putnici voze na takav način, da im dio tijela viri i da u nekim trenucima dođe do incidenta sa smrtnim ishodom.