Adnan Šerak, poznati "žestoki momak" iz Ilijaša (BiH), koji je u nedjelju navečer uhapšen u Sarajevu nakon što je više od mjesec dana bio u bjekstvu iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica i za kojim je bila raspisana potjernica zbog bijega, nakon prebacivanja u ovu ustanovu navodno je pretučen i zadobio je fizičke povrede!?

- Ja imam informaciju od njegove majke da je pretučen po povratku u KPZ Zenica. Nakon hapšenja u Sarajevu bez upotrebe fizičke sile i ‘normalnog’ sprovođenja iz prostorija objekta za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS do zatvorskih čuvara u Zenicu, Šerak je pretučen u zavodu, izjavio je Kerim Čelik, pravni tastupnik Šeraka, kako ga citira Radio Sarajevo, na svojoj Internet stranici.

- Ovih dana će uslijediti disciplinski postupak nakon kojeg mu može biti izrečena mjera kazne do mjesec dana samice u KPZ Zenica, radi nejavljanja nakon isteka dopusta, dodao je Čelik za spomenuti izvor.

Podsjećamo, pripadnici Interventnog voda Policijske uprave Centar, Adnana Šeraka uhapsili su u nedjelju u kafiću "Trezor", u Kranjčevićevoj ulici, u sarajevskom naselju Marijin Dvor.

Šerak je uhapšen po dojavi građana, a prilikom hapšenja s njim je za stolom sjedio još jedan muškarac koji je tvrdio da je njegov prijatelj.

Šerak je na početku negirao da je on osoba za kojom tragaju policajci na cijelom području Bosne i Hercegovine, ali su ga policajci prepoznali po oznaci na tijelu koju ima na ruci. On je tvrdio da je zapravo njegov brat!?

Šerak je dobio jednomjesečni prekid zatvorske kazne po rješenju Kantonalnog suda u Sarajevu.

Šerak se na izdržavanje kazne trebao vratiti 22. oktobra. On je pušten na slobodu da bi roditeljima iscjepao drva.

Također, i 2012. godine Adnan Šerak je pušten na prekid izdržavanja kazne, kada je ranjen u pucnjavi, te je i tada bio više od dva mjeseca u bijegu, nakon čega je vraćen u zatvor.