Familija iz Livingstona u SAD tuguje zbog gubitka majke, 39-godišnje žene po imenu Sonya Harlow, koja je preminula neočekivano samo 11 dana nakon što je rodila kćerkicu. Iza sebe je ostavila supruga Spencera s kojim je u braku osam godina i desetero djece, neke zajedničke, neke iz prethodnih brakova.

Prevod i adaptacija: Doznajemo.com/A.N.

Spencer se prisjetio da ga je u ponedjeljak u 2 sata u noći probudio zvuk njegove žene koja je bila u agoniji. Ležala je pored njega u krevetu s njihovom novorođenom kćerkicom na prsima.

- Okrenuo sam se i mogao sam vidjeti da umire. Uradili smo CPR na njoj, dok je Hitna stigla, ali je ona preminula dotad. Već je bilo kasno...

Sonya Harlow 1

Foto: Spencer i Sonya Harlow na fotografiji sa osmero njihove djece u nekim sretnijim vremenima.

Spencer pretpostavlja Sonya da bi neposredni uzrok smrti mogle biti postporođajne komplikacije, za što se nada da će biti utvrđeno obdukcijom tijela, koja je naložena, kako bi se utvrdio uzrok smrti.

PROBLEMI U TRUDNOĆI. I inače, ova njena trudnoća je bila cijelo vrijeme problematična, s komplikacijama oko visokog krvnog pritiska, zbog čega nije ni radila na svom radnom mjestu kao direktorica prijema u zdravstvenoj industriji.

Suprug, inače hendikepirani ratni veteran koji je bio pripadnik 10. planinske divizije u američkoj vojsci u Afganistanu, naveo je kako njegova žena nije mogla raditi i jedva je čekala dolazak njihove kćerkice kojoj su dali ime Eliyanah.

- Imala je sve dječake prije i molila se da dobije curicu. Dali smo ime našoj kćerki Eliyanah je je ona Božji odgovor na naše molitve. Eliyanah znači «Bog je odgovorio» - izjavio je Spencer, dodajući:

- Sonya je bila samo tako dobra majka i žena. Bila je najljepša žena koju sam ikad upoznao. Toliko vibrantna i puna života, ljubavi, ljubaznosti i pažnje...

TROŠKOVI ISPRAĆAJA. Familija Harlow je ranije živjela u Daytonu, a djeca su išla u školu u Okrugu Liberty mnogo godina prije preseljenja u Livingston.

Očekuje se da troškovi ispraćaja budu oko 10.000 dolara, pa je Sonyina najbolja prijateljica već 17 godina, Nancy Leger Davie, na Internetu pokrenula akciju prikupljanja sredstava da bi se oni djelomično ili sasvim pokrili – piše BLUEBONNET News.