Tridesetsedmogodišnji I. M. je uhapšen u saradnji Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i policije zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo polno uznemiravanje.

On se sumnjiči da je u tramvaju koji saobraća na liniji broj 2 u Beogradu polno uznemiravao petnaestogodišnju djevojčicu na taj način što ju je preko garderobe dodirivao po intimnim dijelovima tijela.

- Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, naveo je MUP.

Incident iz beogradskog tramvaja je zabilježen kamerom, a snimak se pojavio na društvenim mrežama.

Snimak ovog incidenta pojavio se prije nekoliko dana u Fejsbuk grupi "Uživo iz beogradskih tramvaja i buseva".

Na snimku se jasno vidi kako on nasrće, a djevojčica se brani. U jednom trenutku ju je priljubio na staklo i počeo da je dodiruje svuda po tijelu.

Niko od prisutnih nije priskočio u pomoć, nije obavijestio vozača tramvaja, niti zvao policiju.

Ministarstvo pravde je građane koji su bili svjedoci nasilja pozvalo da pomognu pravosudnim organima da se što brže i efikasnije riješi ovaj slučaj.

Sve građane Ministarstvo je pozvalo da prijave svako nasilje koje su primijetili ili su mu bili svjedoci.

"Prepoznaj i prijavi nasilje, poruka je za sve institucije i građane, jer samo zajedničkim snagama može se stati na put nasilnicima i pokazati da društvo ima nultu toleranciju prema nasilju", ističe se iz Ministarstva pravde.

POVEZANO
Manijak ilustracijaBANJALUČANKA (32) OPISALA KAKO JU JE NAPAO MANIJAK koji ovih dana hara gradom