Prvo izdanje najgledanijeg i najpopularnijeg showa i u novoj sezoni sjajnom gledanošću opravdalo je tu titulu. «Zvezde Granda» bile su ubjedljivo najgledaniji TV sadržaj, ostavivši daleko iza sebe konkurenciju.

Show koji su gledaoci u BiH mogli pratiti na OBN TV u subotu, 24.09.2016. bile su ubjedljivo najgledaniji TV sadržaj u ovoj zemlji sa 35,37% SHR, ostavivši daleko ispod konkurenciju.

Petnaest perspektivnih pjevačkih nada iz čitavog regiona predstavilo se u prvoj emisiji 11. sezone najgledanijeg showa i pokušalo da svojim glasom fascinira članove žirija. Svaki takmičar je liftom izlazio na scenu, koja je u obliku zvijezde, dok je na svakom od krakova sjedio po jedan član stručnog žirija.

S obzirom da su članovi žirija u ovoj sezoni mnogo bliži takmičarima, većina se požalila da im nije bilo nimalo lako da pjevaju tako blizu legendi narodne i zabavne muzike koje sjede u žiriju. Ipak samo šest najboljih takmičara uspjelo je da zablista i osigura svoj prolazak u narednu rundu takmičenja, a to su: Anida Šoljić, Nemanja Bačilović, Hristijan Trišoski, Šejla Hujdur, Bojan Davidović i Željko Vučković.

Prvu emisiju su obilježile rasprave žirija, a dominantna po običaju i u novoj sezoni je bila Jelena Karleuša.

Drugo izdanje «Zvezda Granda» je na programu već u subotu 01.10.2016. u 21 sat u programu OBN TV!

***

A članica žirija Marija Šerifović otkriva kako namjerava ocjenjivati kandidate, zašto je nervira Tajanstveni i kad planira izdati novu pjesmu.

Kako ti se dopadaju nova pravila i scenografija u 11. sezoni «Zvezda Granda»?

- Svi se navikavamo na promjene. Jedina stvar koja nam je teško pala je što smo razdvojeni jedni od drugih. Nedostaje mi komunikacija i domunđavanje sa kolegama. Sad moram da se dovikujem sa njima preko scenografije da bi me neko sa druge strane čuo. Ovo je vrlo interesantan format i kvalitetna scenografija. Nije jednostavno sve ovo napraviti da funkcioniše odlično. Sigurna sam da će se publici dopasti i da će ovo biti jedna dobra sezona.

Stiče se utisak da je Tajanstveni član žirija stvorio pometnju u žiriju i da ga nisi baš najbolje prihvatila?

- Može Tajanstveni član žirija da bude interesantan, ali ako je poenta da nas nervira onda je u tome uspio. Nekad se desi da kandidat dobije svih šest glasova od nas, a sedmi član žirija ne glasa i šta onda? Mi ispadnemo budale.

Šta bi moglo biti ako doznaš da je Tajanstveni član žirija tvoja mama Verica Šerifović?

- Ništa. Obračunaćemo se kod kuće. Vjerovatno će sjediti u nekoj od emisija. (smijeh)

Da li je kandidatima lakše ili teže u odnosu na prethodnu sezonu «Zvezda Granda»?

- Mislim da je teže, pogotovo kad vide da se dižu zidovi jer tada moraju da budu od kamena da bi održali koncentraciju. Kad počnu zidovi da se podižu oni su sve gori, ali ne treba im to zamjeriti jer nemaju mnogo pjevačkog iskustva.

Koliko su članovi žirija sa promjenom pravila takmičenja promijenili kriterijume u ocjenjivanju?

- Isti su kriterijumi kao i prošle godine. Već sam rekla i ponoviću da postoje dvije vrste kandidata: pjevači i zabavljači. Oni koji misle da su pjevači, a ustvari su zabavljači - događa im se da nas iznenade čudnim reakcijama na sceni. Ali da ne bih detaljisala, važno je prepoznati znanje, umijeće, energiju ali i talenat za scenski nastup. Znam kako se ova igra igra i zato često umijem da dam glas nekom ko je prosječan pjevač jer me podigne na noge.

Od ove sezone za tvoj stajling je zadužen modni dizajner Igor Todorović. Pored promjene stajlinga dotjerala si i liniju. Šta je u planu sljedeće?

- Ne znam da l‘ sam smršala, jer se ja nikad ne mjerim, ali se radujem kad uđem u nešto što mi je nekad bilo taman.

Da li se planiraš nekad pojaviti u «Zvezdama Granda» u haljini ili suknji i ispuniti želju Saši Popoviću?

- Ne bih se igrala sa tim.

Posle odličnog koncerta u «Lisinskom» u Zagrebu, koji su tvoji planovi u karijeri?

- Nastavljam seriju koncerata po Evropi. U oktobru treba izaći i moja nova pjesma. U pitanju je jedna interesantna saradnja. U pregovorima smo i mislim da ću snimiti duet.

(Doznajemo.com/Promo)