Gospodin Eniz Kozlić u ponedjeljak je na svom Fejsbuk profilu postavio sljedeći status, uz pitanje - Kako odgajamo svoju djecu?

- Ovo je moja kćerka Lejan, maturant Osnovne škole "Hamdija Kreševljaković" u Kaknju. Kao i svaki roditelj, čije je dijete maturant, dali smo novac kako bi si kupila svečanu graderobu za matursku noć.

Nakon dva dana, Lejan je izrazila želju da taj novac da djeci koja se liječe od raka, smatrajući da je njima potrebniji od njene svečane garderobe za jednu noć. Naravno, kao roditelj smo je podržali, sretni i ponosni jer smo vidjeli plod našeg dugogodišnjeg odgoja.

Lejan matura Kakanj 1

Tinejdžerka Lejan je nosila majicu s natpisom: "Novac dajem za djecu oboljelu od raka, a na maturu se može i bez haljine". Na leđima je pisalo: "Ne treba mi haljina za jednu noć, reba mi prijatelj za cijeli život."

POVEZANO
Anna crnac otacZbog slikanja sa crncem!? NAKON MATURSKE PROSLAVE DJEVOJKA DOBILA PORUKU OD OCA: "Za mene si mrtva"

Na maturu je otišla u farmericama i majici. Vidjevši je tako skromno obučenu, majka dječaka, koji je trebao proći kroz grad zajedno s njom kao njen pratilac, zabranila je svom djetetu da obnaša ulogu njenog pratioca ismijavajući je i nazivajuci "prosjački obučenom koja je došla na maturu bez haljine". Kada sam to čuo, pitao sam se šta je sa onom djecom koja nisu u stanju da priušte skupocjenu garderobu za tu noć?!

Pitao sam se, ko smo mi da ocjenjujemo nečiji stajling, i čemu mi učimo svoju djecu?

Poruka za gospođu:

Da nema ovakvih, humanih ljudi, mnogobrojna djeca danas ne bi imala šansu za život. Molite Boga da ne budete s druge strane priče.

Ponosni roditelji!

Lejan matura Kakanj 1

(Doznajemo.com)