Tuzlanskoj policiji prijavljeno je da je prije nekoliko dana u hotelu Dom penzionera silovana jedna 28-godišnjakinja, potvrdio je za Oslobodjenje Admir Arnautović, portparol tuzlanskog Tužilaštva.

Doznaje se da je 40-godišnjakinja, koja tu radi kao pomoćno osoblje, prijavila je da je silovao 61-godišnjak, koji je također tu uposlen.

- U toku su medicinski pregled oštećene i potrebna vještačenja kako bi se potvrdili njeni navodi, objasnio je Arnautović.

Ovaj slučaj u spomenutom domu penzionera nisu htjeli komentarisati.

Kantonalno tužilaštvo Tuzla provjerava prijavu protiv 61- godišnjeg M.H. iz Tuzle, koji je prijavljen da je počinio silovanje u Tuzli. Kantonalni tužilac zasad nije predložio pritvor za tog muškarca jer se, kako doznajemo, ne poklapaju iskazi žene koja je prijavila silovanje s medicinskom dokumentacijom.

Pripadnici MUP-a TK muškarca su uhapsili u utorak nakon prijave da je počinio krivično djelo silovanje.

- Osumnjičeni je ispitan, kao i žena koja je prijavila silovanje. Dežurni tužilac naredio je određena vještačenja i druge istražne radnje, odnosno medicinski pregled oštećene, a kako bi se utvrdilo sa sigurnošću šta se zapravo dogodilo, objasnio je u petak Arnautović.

Tužilac je odredio mjere zabrane pristupa ženi koja je prijavila silovanje, kao i zabrane pristupa prostorijama gdje se desio događaj.

Nezvanično,  navodno silovanje se desilo u prostorijama Organizacije demobilisanih boraca, koje se nalaze u Domu penzionera. Navodno, 28-godišnja žena nedavno je tu počela raditi na ugovor o djelu. Ona je u izjavi tvrdila da ju je M.H. pozvao u kancelariju, zaključao vrata za njom i silovao je. Prilikom ispitivanja, osumnjičeni je negirao ove navode.

Prema nezvaničnim informacijama, žena nema zadobijene povrede koje bi potvrdile njene navode da je silovana, odnosno njena izjava ne poklapa se s rezultatima medicinskih pregleda. Osim toga, postoje i nezvanični navodi da su snimci kamera pokazali da su ta žena i M.H. zajedno izašli iz prostorije Organizacije.

Iz Kantonalnog tužilaštva Tuzla navode da moraju obaviti detaljne analize i pretrage kojima bi se utvrdilo šta se zapravo desilo i je li zaista bilo krivičnog djela.

POVEZANO
Silovanje Zagreb IlustracijaSILOVANJE USRED DANA U CENTRU ZAGREBA: Muškarac (37) iskočio iz grmlja, pa djevojku nasilu obljubio!

(Doznajemo.com/Oslobodjenje/Nezavisne novine)