Redakciji portala Doznajemo.com jedna građanka Sarajeva dostavila je video zapis o tome kako se ponašala jedna djevojka koje je došla na vrata da skuplja humanitarnu pomoć.

Građanka tvrdi da joj je ta djevojka bila sumnjiva, a posebno nakon njene reakcije kad joj je zatražila broj telefona, odnosno kontakt organizacije u čije ime skuplja pomoć, a što sve možete pogledati na priloženom videu ispod.

Vidno se zbunila, tvrdeći da nije sa sobom ponijela broj telefona predsjednika organizacije.

Inače, djevojka je došla, navodno, da prikuplja pomoć za teško bolesnu djevojčicu Selmu Avdić (10), oboljelu od Cronove bolesti, za čije liječenje je potrebno, kako piše, 6.000 eura.

Još piše da djevojčica živi u teškim uslovima, te da joj je imunitet toliko narušen da u javnosti nosi zaštitnu masku.

Sumnjiva humanitarka 02/10/2017a

U papiru kojeg djevojka sa snimka nosi sa sobom, piše da se pomoć sakuplja u ime organizacije Udruženje građana Roma «Naša budućnost» Sarajevo, čije je predsjednik Bajro Beganović. Odobrenje za sakupljanje pomoći imaju kao Jusić Rahela (djevojka sa videa) i izvjesna Beganović Sadmira.

Iako je ovo udruženje registrovano na području Kantona Sarajevo, s adresom u ulici Nahorevska, nismo ni mi uspjeli doći do broja telefona i provjeriti je li u pitanju prevara ili ne.

(Doznajemo.com)