Ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini, Edward Ferguson, jučer je u svojoj rezidenciji ugostio vjerovatno najpoznatijeg bosanskohercegovačkog muzičara Edina Dinu Dervišhalidovića Merlina, a o ovom susretu je Ferguson javnost obavijestio putem svog Twitter profila.

- Sjajno je bilo sresti Dinu Merlina danas. Čestitke njegovom sinu Hamzi, koji je upravo dobio CheveningFCO za studiranje u Ujedinjenom kraljevstvu. Ushićen sam vijestima koje sam čuo o planiranom Dininom koncertu ispod Starog mosta u Mostaru 11.08. – napisao je britanski ambasador.

Dino Merlin britanski ambasador 14/06/18a

Također, objavio je i da su gosti u vrtu rezidencije tokom ugodnog poslijepodnevnog druženja bili i Brian Eno (poznati muzičar i producent koji se sa izložbom vratio u Sarajevo 21 godinu nakon koncerta U2, op. prir.) te umjetnici i muzičari koji su došli iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine i regije zapadnog Balkana.

Inače, stipendija koju je dobio Merlinov sin dio je programa koji finansira britanska vlada, a korisnici su budući globalni lider, odnosno oni za koje se očekuje da bi to mogli biti. Dobitnike Chevening stipendija i grantova lično biraju britanske ambasade i visoka predstavništve širom svijeta.

POVEZANO
Merlin Dino - kćerka 2KRIJE JE OD OČIJU JAVNOSTI: Ovako izgleda kćerka Dina Merlina! Zar je moguće da su toliko slični??

(Doznajemo.com)