Mersiha Čerkezović, doktorica zaposlena u Domu zdravlja Živinice, zaražena je novim koronavirusom. Kod nje su se razvili i simptomi bolesti COVID-19!

Ovu informaciju podijelila je na Facebook profilu u nadi da će osvijestiti građane da u pitanju nije nimalo bezopasna bolest i da se bez maske ne ide nigdje.

- Za sve one koji ne vjeruju u COVID-19 ja sam ga iskusila na svojoj koži, i još se nisam izborila, 12 dana od pojave simptoma. Kao ljekar, internista, nisam mogla a da ne budem blizu pacijentima, bez obzira na zaštitu. Pa ja ne mogu bježati od ljudi, to je moj posao, stalno sam govorila. Mislila sam da sam u top formi, ne pušim i ne pijem, atletske konstitucije, sportom se uvijek bavila, pa šta meni može virus. A pokosio me, četiri dana boli koža gdje god se dodirnem, poslije gušenje, stezanje u prsima, terapiju uključila sve po smjernicama – napisala je Čerkezović.

Dodala je da je bilo teško disati i da je imala bolove u plućima.

- Strah se javlja, a nisam nikada bila paničar. Šesti dan malo popušta, bolovi u prsima ostaju do devetog dana. Gušenje prestalo danas, kašlja još ima. Sada se zamislim kako bi to izgledalo kod strijih bolesnika sa komorbiditetima - navela je Čerkezović, ističući da se drži distanca i da se obavezno nosi maska.

POVEZANO
Korona DNKWHO UPOZORAVA NA DRUGI TALAS KORONE: Milioni ljudi bi mogli umrijeti, ako se ovo dogodi!